Tommi’s Burger Joint fra Reykjavik til Aarhus

Island er blevet det nye sort denne sommer efter deres landsholds fantastiske succes til EM i fodbold.
Den 21. juni blev Aarhus så, helt i sommerens ånd, beriget med Tommi’s Burger Joint, der har sin oprindelse i Islands hovedstad Reykjavik.
I lørdags ved frokosttid slog Grisebassen turen forbi denne nye biks, der på det tidspunkt kun havde haft åbent i fire dage.

Grisebassen her bliver desværre ikke kimet ned af bootycalls i disse tider, men heldigvis sker det stadig at der kommer et foodiecall.
Det var netop sådan et opkald der kom fra en burgerlysten Behandler om fredagen, og så var scenen sat til et frokostbesøg på Tommi’s Burger Joint i Jægergårdsagde den efterfølgende dag.
Jeg ved ikke hvad det er med Island og burgere, men Tommi’s Burger Joint er den anden Burger Joint der åbner i Aarhus indenfor kort tid med islandske ejere.
Førsteindtrykket da vi trådte indenfor, var at der pænt, rent og rigeligt med siddepladser på stedet. Ved vores ankomst lige over middag var stort set alle af disse siddepladser også ledige.
Der stod to unge knøse bag disken til at betjene os – den ene primært engelsktalende.
De plejer ellers nok at lære dansk i skolen på Island, men forhåbentlig havde fyren brugt sin skoletid fornuftigt på druk og hor, så det var sådan set fint med os.

Tommi's Burger Joint indenfor

Tommi’s kører det simple koncept, som en stor del af byens andre burgersteder også gør, at du kan vælge mellem en Hamburger og en Cheeseburger. Dog med den tilføjelse at du her også kan få en vegetarburger.
Burger uden kød svarer dog til at drikke øl uden alkohol, så vi bestilte begge en cheeseburger-menu bestående af burger, pomfritter og sodavand.
En sådan menu koster Kr. 99,- og de lægger sig dermed en 20-krone dyrere end et par af konkurrenterne for håndholdte burgere i Aarhus.
Jeg ville naturligvis gerne have bacon i min burger, men det kostede 15 kroner ekstra for to stykker. Den merpris synes jeg var lige fræk nok for to skiver bacon, så helt sensationelt fravalgte jeg dette.
Jeg forsøgte til gengæld at opgradere min sodavand til en af deres milkshakes, men dem var de endnu ikke klare til at servere her fire dage efter åbningsdagen, så jeg måtte nøjes med en tilhørende cola.
En dame der bestilte efter mig ville gerne have en øl, men dem havde de heller ikke fået købt hjem endnu. Lidt underligt at det ikke var på plads, når nu de for flere måneder siden havde annonceret at de ville åbne i Aarhus.

Det kommer an på størrelsen
Vi ventede i 10-12 minutter på menuen og fik samlet en god appetit, da vi fra vores pladser havde udsigt til de stegende bøffer, som den ene knøs stod og kælede for.
Den tilhørende cola til menuen blev serveret i bæger og der er tvivlsomt om der har været meget mere end 25 centiliter i, så det havde jeg næsten drukket ud da burger og pomfritter stod foran mig.
Burgeren fyldte ikke så meget som jeg havde håbet, men de var til gengæld ikke nærrige med pomfritterne, som der var rigeligt af.
Ketchup stod på bordet til fri afbenyttelse, men da jeg foretrækker mayo til mine fritter efterbestilte jeg dette.
10 kroner måtte jeg slippe for et bæger med mayo.  Det er også i den pebrede ende af prisskalaen for den slags tilbehør.
Jeg kunne hurtigt konstatere at knøsen ikke havde kæmpet forgæves med bøffen, for det var en perfekt mellemstegt og saftig bøf der var i burgeren. Den smeltede ost klæbede sig til bøffen og gav en god oplevelse af cheeseburger i munden.
Bollen omkring burgeren var blød og dejlig på den gode svampede måde, så den var jeg også yderst tilfreds med.
Salaten i burgeren var en skive iceberg, så der havde Tommi’s Burger Joint hoppet over hvor gærdet var lavest modsat resten af burgeren.
Alt i alt var burgeren en god, men en meget hurtigt overstået oplevelse.
Burgerene alene uden menu koster 79,- kroner og så kan det altså slet ikke forsvares at den er så lille, på trods af at den smager fremragende.

Velkendte pomfritter
Når nu burgeren var så lille, så var der heldigvis rigeligt med pomfritter.
Både smag og størrelse på pomfritterne var meget velkendt, de mindede nemlig forbløffende meget om dem som McDonalds har serveret i flere årtier.
Så selvom pomfritterne var både varme og saltede, så var det ikke nogen stor smagsoplevelse, da de ganske enkelt var for junkfood-agtige og uden meget kartoffel.
Det er dog nok smag og behag – hvis du er helt vild med fritterne på McDonalds fremfor tykkere pomfritter, så vil du blive glad for dem på Tommi’s Burger Joint

Tommi's Burger Joint facade Aarhus
Tommi’s Burger Joint har fundet sig en fin placering i den gamle værtshusgade, der dog i dag rummer flere spisesteder end værtshuse.
Krav om tidlige lukketider på adressen, gør dog at det ikke er muligt at smutte forbi Tommi’s efter en burger, når værtshusene i gaden begynder at lukke.
Så den må du huske at indtage inden du sætter dig ind  for at rafle og drikke guldøl.
Tommi’s Burger Joint er ikke noget dårligt sted, men priserne er i den øvre ende og måltidets størrelse matcher ikke helt dette.
Tommi’s springer ikke ind som det nye førende burgersted i Aarhus, ja faktisk heller ikke som det bedste islandsk ejede burgersted i Aarhus, men det er absolut stadig en værdig Burger Joint.
Derudover er der flere siddepladser hos Tommi’s end hos mange af konkurrenterne, så hvis du ikke vil risikere at der er fyldt ved bordene, så er dette en af de ting der taler for at vælge Tommi’s
Efter endt måltid blev det naturligvis også overvejet hvor mange grisetryner der kunne tildeles Tommi’s Burger Joint.
Behandleren mente at helhedsoplevelsen måtte være 3½ grisetryne værd og ikke mere.
Spisgrisens tryneskala gør dog ikke plads til halve tryner og det er kun selve burgeren jeg vurderer – ellers kunne jeg fristes til at give ham ret.
Den ringe størrelse er helt klart et problem, især hvis voksne mænd har tænkt sig at blive mætte.
Da jeg dog ikke kan komme uden om at den lille satan smager ganske godt, så får burgeren på Tommi’s Burger Joint lige nøjagtig hevet sig op på fire tryner – med håbet om at burgeren vokser lidt med tiden.

4 af 6 tryner til burgeren på Tommi’s Burger Joint
Tryne4
Tommi’s Burger Joint, Jægergårdsgade 57, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *