Byens Burger men ikke byens bedste


Jeg har sat mine ben flere gange på Byens Burger gennem årene, men jeg må indrømme at det næsten altid har været i mere eller mindre beruset tilstand.
Torsdag aften besluttede jeg mig helt ædru for at besøge stedet og tage en ordentlig vurdering af deres burgere.

Mine tidligere besøg på Byens burger er ofte sket i forbindelse med koncerter på det overfor liggende Voxhall og tidligere, i den bedste ungdom, på Husets Musikteater.
Husets Musikteater lukkede i 1998, så det siger lidt om at Byens Burger er et af byens ældste burgersteder, men det siger desværre også at svinet her ikke er en ung pattegris længere.
En del gode koncerter er afsluttet med at dingle over på Byens Burger og enkelte gange har besøgende været et sultent afbræk, for at holde en pause fra dårlige koncerter.
Nuvel, denne torsdag aften havde jeg hverken været til koncert eller ude at fylde procenter indenbords, så jeg var skarp, sulten og klar til at gå løs på mit bytte, da jeg gik ind og kiggede på menukortet.
Det er et ret omfattende menukort de har sig på stedet, som udover burgere også indeholder pizzaer, sandwiches, grillretter, salater og et par andre muligheder.
Så Byens Burger er altså også andet end burgere blev jeg hurtigt klar over, selvom jeg aldrig mindes at have fået andet på stedet.

Byens Burger Facade

Et hav af burgere
Der var en del burgertyper at vælge imellem. 15-16 forskellige, hvoraf der blandt andet var kyllingeburger, lakseburger, steakburger, glutenfri burger og vegetarburger.
Det må kræve sit at skulle holde styr på det hele bag disken.
Der var ikke nogle af de her specielle varianter der tiltalte mig, så jeg valgte en ‘Don OX’ som består af oksekød og dobbelt ost og bacon.   Med lyst fremfor groft brød.
Herefter skulle jeg vælge størrelsen på bøffen. 100, 200 eller 300 gram er standardvalgene, men Don OX var faktisk også mulig at få med helt op til en 1000 gram bøf !!
En ordentlig krabat for de voldsomt sultne karle.
Jeg besindede mig og bestilte ‘Don Ox’ med 200 gram bøf hos pigen i betjeningen, der foretrak bestillingen på engelsk fremfor dansk. No problem, darling.
Sådan en 200 grams ‘Don Ox’ kostede 66 kroner og for Kr. 101,- kunne jeg få den som menu med en ½ liter sodavand og pomfritter.  Det virkede ikke urimeligt.  Dyppelse til pomfritterne kostede 2 kroner per pose

Ketchupbad
Jeg placerede min nydelige mås ved et af bordene.
Der er plads til 12-14 siddende gæster på Byens Burger, der var dog kun en enkelt ud over mig da jeg ankom – eller det vil sige der var en del personer i baglokalet, hvor ejeren åbenbart havde besøg af nogle venner.
Der gik en ganske rimelig rum tid inden min menu var klar.
Det så ved første øjekast indbydende ud. En stor grillet bolle med masser af fyld og rigeligt med pomfritter.
To bider af burgeren lagde dog en dæmper på min begejstring.
Bøffen havde muligvis vejet 200 gram engang, men det gjorde den næppe nu, da den var alt for gennemstegt og uden saft.
Dressing var der tilsyneladende intet af, men til gengæld var der hældt rigeligt med ketchup ud i burgeren, så både bøf, tomater og salat nærmest sejlede i ketchup.
6 årige vil muligvis være lykkelige over denne mængde ketchup, men jeg savnede en god hjemmelavet dressing.

Byens Burger Menu

Tomater og salat virkede friske, men tomaterne fyldte en del i burgeren og sammen med ketchup dominerede de burgeren.  I en oksekødsburger er det en saftig bøf der bør dominere – ikke tomater og industriketchup.
Derudover var der detaljen med at en ‘Don Ox’ skulle have dobbelt ost og bacon – osten var med lidt god vilje at finde i normal mængde i burgeren, mens skiverne af bacon var kønsløse og bløde.
Denne burgers positive løft var bollen. Den var næppe hjemmelavet, men den grillede bolle havde en lækker sprød skorpe og var stadig dejlig blød indvendig.
Bollen kunne desværre ikke holde sammen på burgerne, der serveres som en håndholdt burger.
Den store mængde ketchup og tomatskiver kombineret med en tør bøf, gjorde dog at den var svær at spise uden at indholdet fløj ud af burgeren og bøffen gik i flere stykker.
Hvad tilbehøret pomfritterne angår, så var der tale om en forholdvis standard omgang færdig-fritter, der dog var ganske sprøde.

Som det sikkert fornemmes var jeg ikke voldsomt imponeret af hvad jeg fik serveret på Byens Burger.
For 5-6 år siden ville deres burger nok været gået an som en udmærket burger i Aarhus, men sidenhen er der kommet mange burgersteder til byen, der har hævet niveauet væsentligt og samtidig kan matche Byens Burger på prisen.
Et par småjusteringer som at udskifte ketchup med en god dressing og ikke gennemstege bøffen vil også kunne hæve standarden på Byens Burgers ‘Don Ox’
Indtil da vælger denne grisebasse at stikke sin tryne andre steder hen.

Burgeren på Byens Burger får 2 ud af 6 grisetryner
Tryne2
Byens Burger, Thorvaldsensgade 1, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *