Grisesandwich fra Gourmet Grillbaren

På en plaskvåd søndag valgte Grisebassen i jagten på noget svinekød, at besøge Gourmet Grillbaren hos Aarhus Central Food market på Sankt Knuds Torv.  Grillbaren har ligget der siden august, men det på trods var det Grisebassens første besøg på stedet.

Gourmet Grillbarens koncept er at de vil tilbage til rødderne, tilbage til den danske grillbar som den fremstod i 70erne, med en klassisk dansk grillbarsmenu og modne pølsemænd i hvid kittel, der hilser pænt når du kommer.
Soldater i uniform får sågar 10% i rabat hos Gourmet Grillbaren, så det er bestemt værd at kippe med dannebrog over.  Det skal dog være usagt om millitærnægtere i samme ombæring får et velfortjent los i rumpetten og bliver bedt om at forlade stedet.
Det er ved at være nogle år siden Grisebassen gjorde honnør i dronningens klæder og uniformen fra dengang vil heller ikke kunne passe mere, da meget grillmad er fortærret i mellemtiden – så det var med fuld pris for øje at besøget blev aflagt.
Heldigvis er priserne på Gourmet Grillbaren ikke skræmmende, selvom stedets navn kunne antyde at den store sparegris skal tømmes.

Ribbennssandwich dagen derpå
Som det sig hør og bør på en søndag, var der naturligvis stadig lidt promiller at finde i Grisebassens krop, så svinetrangen var stor og det stod klart at en hotdog ikke ville dække behovet.
Der er seks retter at vælge hos Gourmet Grillbaren;
Bøfsandwich, parisertoast, ribbenssandwich, hotdog, frikadellesandwich og steakmix.
Retterne behøver næppe nærmere forklaring, men ens for dem alle er at ingredienserne ikke er færdigkøbte grillbars produkter, som du typisk får i mange provinsgrillbarer og sportshalskantiner.
At Grisebassen valgte en ribbenssandwich kommer næppe bag på mange og en sådan fætter består af en hjemmebagt sesambolle, ribbensteg med sprøde svær fra dansk gris, hjemmelavet rødkål og ditto syltede agurker samt mayonnaise fra Mayoriet på Samsø.  60 danske kroner er prisen.

Gourmet Grillbar
Retten var klar på en hvid porcelænstallerken 5-6 minutter efter bestilling og var klar til at blive nydt i selskab med en Jolly Cola på dåse.
En ærgerlig skønhedsfejl, da Jolly Cola naturligvis bør serveres i en klassisk Jolly glasflaske, men den slags findes vist desværre ikke mere i Jolly-verdenen.  Det er næppe noget der huer dåsemodstanderen Svend Auken oppe i himmelen, omend jeg tror han vil sætte pris på resten af konceptet.

Tænderne i svinet
Ribbenssandwichen ser ved første øjekast indbydende ud, men er dog ikke voldsomt stor.
Den ristede sesambolle føles som en klassisk en af slagsen og ikke specielt gourmetagtig, men der er dog noget mere bid i den end der normalt vis er i den slags boller.
Det er da tænderne rammer den friske rødkål, den syltede agurkesalat og ikke mindst det dejlige svin, at gourmetfaktoren for alvor spiller ind i forhold til at spise en klassisk omgang Steff Houlberg grillmad.
Grisen er mør og saftig og med sprøde sværd.
Et fuldvoksent svin som mig kunne dog godt havet ønsket sig en skive eller to ekstra svin i.
Rødkålen og agurkesalaten var en fornøjelse, men det havde jeg dog også fået fornemmelsen af allerede inden det ramte mine smagsløg, da begge dele synede af friskhed og tydeligvis ikke var af den slags som os dødelige normalt bare køber på glas i Netto.

Grisesandwich

Den helt store vinder i ribbenssandwichen endte dog med at blive mayonnaisen. Jeg har aldrig før stiftet bekendtskab med Mayoriet på Samsø og det må sige at være en fejl fra min side.
Bollen havde fået det glatte lag med denne mayonnaise og det var så absolut noget der kunne smages.
Det var en hel forrygende og godt afstemt mayonnaise med gode krydderier og urter af ukendt herkomst. Den overgår alle andre mayonnaiser jeg har fået.
Selv en Horsens teenagers behov for amfetamin en fredag aften overgår ikke det behov der er opstået hos mig, for at få lov til at kunne smøre mine fremtidige sandwiches i denne mayo.

Den samlede oplevelse af Gourmet Grillbaren var overvejende positiv og jeg tør godt give mig i kast med en af de fem andre ting på menukortet i håb om at de holder samme gode kvalitet.
Det eneste der er at sætte på deres ribbenssandwich er størrelsen, der på en sulten dag ikke er stor nok til at mætte en voksen mand.
Det skal dog ikke taget glansen af at ribbenssandwichen fra Gourmet Grillbaren er et aldeles godt stykke med gris til en rimelig pris, som alle bør give sig selv lov til at sætte tænderne i.

Gourmet Grillbaren – Aarhus Central Food Market, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *