Görlitzer bøfsandwich på Havnens Perle

Havnens Perle fik sidste år tilføjet en ekstra bøfsandwich til deres menukort. En såkaldt Görlitzer bøfsandwich, der i forhold til deres klassiske bøfsandwich er peppet op med bacon samt bernaisesovs.
Indtil i sidste uge havde denne nye basker gået mine tænder forbi, men det er der nu blevet ændret på.

I sidste uge på en ganske almindelige hverdag, sad jeg som så ofte før foran computeren og lurede på tilfældige hunkøns facebookprofiler, da jeg pludselig fik en henvendelse fra Den arrige jurist, en fyr jeg kender via klassiske dyder som fodbold og værtshusbesøg.
Den ellers lune stemning foran computeren fik et hak nedad ved synet af hans ansigt i chatvinduet, men stemningen blev hurtig rar igen, da han foreslog at vi skulle besøge Havnens Perle og teste deres Görlitzer bøfsandwich.
For er der noget som er vigtigere end at lure hvordan Jeanette på 26 år var klædt ved poolen forrige sommer i Grækenland, så er det at mæske sig i god mad.
Vi mødtes derfor eftermiddagen derpå i vort fælles nabolag og drog mod Havnenes Perle.

Mit sidste besøg på Havnes Perle var en noget skuffende oplevelse, hvor betjeningen svigtede og bordene dertil var beskidte og ikke ryddet af efter tidligere gæster.
Da vi trådte ind på Havnens Perle denne eftermiddag, kunne jeg hurtigt konstatere at det så helt anderledes ud denne gang.
Der var pænt og rydeligt på stedet og det var langt fra den svinesti der mødte mig tidligere.
Til at betjene kunderne stod ejeren selv bag disken og det har givetvis også haft en betydning for at der ikke er blevet sløset med at holde stedet pænt.

Indenfor Havnens Perle
Dagens måltid var som bekendt allerede aftalt, så to styk Görlitzer bøfsandswich med dertilhørende Cocio chokolademælk blev bestilt.
Forskellen på Havnens Perles almindelige bøfsandwich og en Görlitzer bøfsandwich, er at Görlitzeren ud over den brune sovs på toppen også bliver tilføjet en ordentlig mængde bernaisesovs mellem bøf og brød.
Derudover ryger der også sprøde skiver bacon ind til bøffen – Görlitzeren får dermed også et strejf af svin over sig, hvilket naturligvis altid vil blive bifaldet herfra.
Görlitzeren er i øvrigt opkaldt efter det Aarhusianske madøre Lasse Görlitz, der har en årelang glæde for mad og som spiser sig gennem alt, lige fra den lokale pølsemands hotdogs til alverdens Michelin restauranter.

En bøfsandwich med ekstra lykke
Bøfsandwich, bernaisesov og bacon.
Bliver det så ikke lige klamt nok og for meget af det gode tænker du måske?
Og nej, det kan jeg med det samme afsløre at det gør det absolut ikke – det gør kun oplevelsen endnu bedre.
Det er ikke altid du kan mixe nogle af de bedste ting i livet og få et godt resultat ud af det (fodbold og kvinder for eksempel) men det er ikke gældende når det kommer til bøfsandwich, bacon og bernaisesovs.
Det spillede!
Bøffen var saftig og lysebrun som den skal være i en bøfsandwich – i modstætning til en almindelig burger, hvor lidt af den lyserøde farver helst skal bibeholdes i bøffen.
Begge sovser havde en tyk god konsistens og virkede til at være lavet med en sulten mands kærlighed.
Temperaturen på sovsen var dog i den lave ende, og det må blive eneste kritikpunkt ved denne herlighed af en Görlitzer.

Görlitzer bøfsandwich
Indholdet af ketchup og sennep var godt afstemt i bøfsandwichen.
Ved mit sidste besøg på Havnens Perle var jeg en anelse trist over en for gennemtrængende sennep, men det udgjorde intet problem i Görlitzeren, hvor de to tykke sovse kunne holde den stærke sennep i skak.
Den brune sovs var, ligesom på en almindelig bøfsandwich, hældt ud over bollen og på toppen af bollen klæbede rigelige mængder af ristet løg sig til bøfsandwichen som et sprødt punktum.
Alt i alt er Görlitzeren et svinsk sammenskud af lækre sager.
Den arrige jurist virkede heller ikke utilfreds med at have spenderet 89,- kroner af hans S.U. på dette prægtige måltid.    Det beløb er Görlitzeren også uden tvivl værd.
Efter at Havnens Perle i 2012 og 2014 blev kåret til Danmarks bedste bøfsandwich er podiepladserne udeblevet i denne konkurrence de seneste to år.
Görlitzeren overholder næppe de klassiske kriterier som Danmarks bedste bøfsandwich kåres efter, men det ændrer dog ikke på at der er tale om et stykke solidt håndværk som Grisebassen hjertens gerne sætter tænderne i igen.

Du kan se en præsentation af Görlitzeren her:


Havnens Perle, Sverigesgade 5, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *