En grisebasses vej forbi The Burger Shack

Burgerstormen over Aarhus er langtfra stoppet og endnu en burgerjoint er skudt frem.
Denne gang hedder stedet The Burger Shack, og de skiller sig ud fra de andre ved at sætte fokus på økologi og bæredygtighed.

Grisebassen måtte naturligvis undersøge dette koncept nærmere, og ikke mindst sætte tænderne i et af stedets burgere.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at økologi og bæredygtighed er to kedelige ord, som Grisebassen her ikke dyrker voldsomt meget.
Økologi er kun noget jeg bevidst søger, hvis der går smukke humaniora-tøser rundt i Super Brugsen, der lige skal gøres opmærksom på hvilken pragtfuld mand det egentlig er der går og tjekker deres bagdel ud.
Er der noget jeg til gengæld ikke finder kedeligt, så er det en god burger og det er naturligvis årsagen til at stedet havde min interesse.
Som læsere af siden måske har bemærket, så er jeg i gang med at nærstudere Aarhus’ burgersteder for at karaktergive deres burger.
I onsdags kom tiden så til at aflægge The Burger Shack et besøg.  Stedet havde på det tidspunkt haft åbent i cirka 12 dage på Frederiksgade 39, hvor der tidligere lå en sandwich og pizzabar.
Den røde løber var rullet ud da jeg ankom, men da jeg ikke havde annonceret mit besøg, må jeg formode at det er standard velkomsten hos The Burger Shack.

Bestilling i træhytten
Indenfor er pladsen trang.  Jeg vurderede at der nok ikke vil være plads til meget mere end 14-15 spisende gæster på stedet.
Der var fyldt op da jeg trådte ind, men heldigvis gjorde et par sig klar til at forlade stedet, så jeg kunne hurtigt kapre mig et lille bord inden jeg gik op til disken for at bestille.
Stedet er meget rustikt indrettet og lever op til sit “Shack” navn.   I den trædominerede indretning med grønne planter på bordene, følte jeg at jeg sad i en skovhuggerhytte langt ude i Alaskas vildmark.
Ganske hyggeligt og så gav det ligefrem mening at man sad meget tæt på sidemanden.
Når sidemanden så i dette tilfælde var et selskab på fem veninder – så gjorde det ikke just tingene værre, og jeg har vist engang set en tysk film der startede præcis på samme måde med en sulten mand og en flok piger i en træhytte.

The Burger Shack facaden
Konceptet på The Burger Shack følger det som mange af de nyeste Burgerjoints i byen også kører med.
Du kan få en hamburger og en cheeseburger, og så kan du ellers tilkøbe dig bacon, ekstra ost og ekstra bøf.
Ud over burgere er det dog også muligt at få Fried Chicken på The Burger Shack.
Jeg valgte en cheeseburgermenu til kr. 85,-  og skulle i sagens svinske natur også have en skive bacon i.
Til menuen hører desuden pomfritter og en dåse sodavand.  Ud over Coca-Cola, Fanta og Sprite var det også muligt at få en Dr. Peppers og en Rootber, hvis din tand skulle være ekstra sød.
Selvom jeg er ganske glad for Rootbeer, så ville jeg dog ikke besøge en ny burgerjoint uden også at afprøve deres milkshake, så for 20 kroner opgraderede jeg til en jordbær milkshake.
Den sidste 5-krone der blev brugt inden jeg ramte en samlet pris på Kr. 115,- var på stedets egen pomfritdip.

Brændemærket vidunder
Ventetiden på burgeren var noget længere end andre steder med samme koncept.
Da burgeren endelig ankom, i en lille metalkurv og med et lille “Burger Shack” logo brændt ind i bollen, gik det dog hurtigt op for mig at den havde været alt ventetiden værd.
Bøffen var tyk, saftig, yderst smagfuld og helt perfekt mediumstegt så den rosa farve kom til syne ved første bid.
Bollen som bøffen lå i var også en luftig lækkerbidsken, der lagde den ramme om bøffen som den fortjente.
Agurker, tomat og salaten i burgeren var fint afstemt, så det ikke udgjorde en for stor del af burgerens indhold. Normalt er jeg typen der godt kan finde på at pille tomaten ud af en burger, men det var absolut ikke nødvendigt her, for hold da op den tomat havde masser af smag.
Nu gør jeg mig ikke i øko, men hvis det er sådan en økotomat smager, så bør jeg nok overveje at begynde på det. Ikke så meget for miljøets skyld, men for mine smagsløgs skyld.
Sammen med osten var der tilsat en god fedtet dressing med masser af smag, der var med til at holde den “greasy” stil som en god burger skal have.

The Burger Shack indenfor
Fritterne til burgeren var også af den sprøde og klart bedre slags. Dog med den ene store tilsætningsfejl som jeg også tidligere har beklaget mig over på et af byens andre burgersteder; nemlig timian!
Timian er ukrudt og bør holdes væk fra mad.  Heldigvis var der tale om grovhakket timian, så jeg kunne let ryste det af pomfritterne.
Stedets egen kryddermayo var også habil omend der godt måtte have været lidt mere af den.  Egentlig foretrækker jeg en almindelig mayo, men jeg må indrømme at jeg aldrig fik orienteret mig om hvorvidt det var muligt.
Milkshaken var modsat burgeren ikke en kaloriefyldt greasy omgang.
Der var hverken flødeskum på toppen, og selve konsistensen var langt fra så cremet som man normaltvis vil forvente at en milkshake er.
Men på trods af den tilsyneladende mangel på kalorier, så var smagen faktisk fortræffelig.
Det er ikke en milkshake man skal bestille, hvis man forventer en klassisk cremet amerikansk milkshake, men hvis man kan undvære det og bare gerne vil have en rigtig god let shake, så er den bestemt værd at gå efter.

Selvom økologi og bæredygtighed ikke er noget jeg dyrker i min hverdag, så gav jeg dog denne onsdag mit bidrag til at vi undgår madspild.
Jeg spiste nemlig helt op – for det var en aldeles fortræffelig burgermenu jeg fik serveret på The Burger Shack.
Burgeren ryger ind som en af mine absolut foretrukne her i byen og jeg glæder mig allerede til at jeg næste gang kan få lov at svine mig til i deres alt for skønne burger.

5 store grisetryner ud af 6 til burgeren på The Burger Shack
Tryne5

The Burger Shack, Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *