Fem svinske milkshakes i Aarhus

Det er som sædvanligt småt med sommerdage i Aarhus, men når solen endelig titter frem i ny og næ, så stiger lysten til milkshakes lige et hak op ad hos et svin som Grisebassen.
Naturligvis har kolde øl første prioritet, men når solen for alvor har fat, så sker det at øllene skylles ned med sådan en hast, at den efterfølgende dag kræver sin milkshake at restituere med.
Derfor kan Grisebassen her præsentere byens fem ypperste milkshakes til tømmermænd i solen.

Milkshakes på Sharks Diner

Den klassiske
Usund mad forbindes ofte med den amerikanske kultur, så naturligvis kan du få en stor svinsk milkshake på burgerstedet Sharks Diner.
Her serverer de klassiske milkshakes lavet på den helt rigtige klistrede amerikanske måde med masser af flødeskum på toppen af den søde og iskolde shake.
Jordbær milkshaken er selvfølgelig den helt orginale klassiker og så absolut også Grisebassens favorit på Sharks, men du kan også få deres milkshakes som henholdvis vanilje, chokolade, banan og Oreo.
Går du efter en helt klassisk amerikanershake uden dikkedarer, så er det altså på Sharks Diner du skal tage hen og udfolde din indre Danny Zuko.

Sharks Diner, Frederiksgade 25, 8000 Aarhus C.

 

Naturlig shakeMilkshake hos Juice Stop
På byens ældste juicested ‘Juice Stop’ kan du også få milkshakes.
På Juicestop har de i over 20 år har serveret friskpresset juice og de var dermed i gang længe inden nogen overvejede at iføre virile teenagedrenge nogle smarte caps og få dem til at gøre det samme.
Ligesom i juicen, så er deres milkshakes lavet på frisk frugt.
Smagen bliver derfor langt mere naturlig, men til gengæld ikke så sød som klassiske milkshakes.
Resultatet er dog stadig en fremragende og anderledes milkshake.
Selv sviner jeg mig gerne til i deres tropeshake med ananas, banan, mango og appelsin, men de har også en række andre versioner. Eksempelvis en bountyshake med kokosnød og en bærshake med tranebær og solbær. Fleksibiliteten er dog stor derinde, så hvis du ønsker din helt egen kombination af frugter, så finder I formentlig også ud af det uden problemer.

Juice Stop, Badstuegade 4, 8000 Aarhus C.

 

Milkshake hos Grillen Burgerbar

Ben & Jerry’s shaken
Alle kan lide Ben & Jerry’s, så hvis der laves milkshake på denne is, så er man nærmest sikret en eller anden form for succes. Det er netop hvad Grillen Burgerbar har gjort og resultatet er da også fremragende.
Grisebassen er ikke for imponeret af burgerne på stedet, men deres milkshake kommer jeg til gengæld gerne rendende efter som en hund efter pølse.
De har fire versioner;  Vanilje, Cookie Dough, Strawberry Cheesecake og Chocolate Fudge Brownie
Cookie Dough er den jeg helst sviner mig til i, men du ved sikkert ud fra dit eget Ben & Jerry’s kendskab hvad der virker bedst for dig.

Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C.

 

Nutellagrisen
Milkshake hos Toast ItHos Toast It laver de ud over nogle fremragende toast også milkshakes af de helt syndige slags.
Ni forskellige slags milkshakes har de på kortet og jeg har endnu langt igen for at kunne prale af at have nået igennem dem alle.
Det skyldes dog først og fremmest en stor hang til deres Nutellashake som næsten altid ryger på bestillingen.
Har du ikke samme hang til nutella som Grisebassen her, så kan du blandt andet svælge dig i smagsvarianterne Salted Caramel, Oreo og Passion.
Nutellashaken kan dog i den grad anbefales. Selvom det umiddelbart kan virke for meget af det gode med nutella i milkshake, så er mængden af nutella balanceret således at den aldrig bliver kvalm mens du suger dig ned til bunden af glasset.

Toast It, Klostergade 68, 8000 Aarhus C.

 

Til de tykke svin
Milkshake og kalorielet er ikke just to ting der rimer og generelt arbejder Grisebassen da også ud fra en mantra, om at milkshakes bliver bedre desto flere kalorier de indeholder.
På Café Stiften formår de dog at servere en milkshake hvor der er sparet på kalorierne, samtidig med at shaken holder et højt niveau.
Således kan tykke svin og andre kaloriebevidste få lov at boltre sig i en shake, hvor smag og sødhed fylder munden på herlig vis.
Nu tænker du nok “Gu’ vil jeg da ej drikke milkshakes hos Århus Stiftstidende“, men her kan jeg berolige med at Café Stiften er ejet af en privat person, der er helt og aldeles uafhængig af løgnhalsene i samme bygning.
Ejeren har dog valgt at beholde navnet ‘Stiften’ på grund af beliggenheden, men i princippet er han i sin fulde ret til at kalde stedet for ‘Café Sut Min Røv Jan Schouby’
Det gør han dog næppe. Altså kalder den det. For med Jan Schouby ved man aldrig.
Grisebassens egen favorit på Café Stiften er deres Lakrids/banan shake, der ofte har tanket nyt liv i kroppen, når den var ved at bukke under for tømmermænd

Café Stiften, Banegårdspladsen 11, 8000 Aarhus C.

 

Slutteligt en lektion i at servere milkshake korrekt

 

2 thoughts on “Fem svinske milkshakes i Aarhus

 • 04/02/2019 at 18:48
  Permalink

  Meget fint lille opslag. Dejligt med en person som har været ude og prøve sig frem med tungen. Savner dog dybt en pris på produkterne, som man har nogenlunde sans for hvad man betaler for og sammenligner.

  Reply
  • 05/02/2019 at 19:43
   Permalink

   Det har du ret i kunne være en rar information, som jeg vil se om ikke jeg kan huske at få med fremover.
   Prisen ligger dog på omkring 50 kroner for alle de shakes der er nævnt her.

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *