Burger på byens nye grill

Burger invasionen i Aarhus fortsætter langsomt men sikkert.
Da februar gik ind i sin første dag, var det samtidig også første åbningsdag for den københavnske kæde Grillen Burgerbar på Klosterport i hjertet af Aarhus.
Det var derfor en nysgerrig og sulten grisebasse, der torsdag valgte at indtage sin frokost på dette under to uger gamle sted.

København er et underligt sted. Der findes områder hvor folk kun spiser sharwarma, ryger vandpibe og læser den samme bog om og om igen,  mens de hater på den dejlige øffende gris.
Disse grisehaters har i andre af Københavns områder ufrivilligt fået sig en masse sympatisører, der primært består af blege underernærede humaniorastuderende, der fylder sig med veganerkost og økogrøntsager.
Hovedrystende men sandt.
Oven i alt dette, så har København til gengæld også et gourmetkøkken, der sparker så meget røv, at det giver genlyd på hele verdens madscene og høster den ene michelinstjerne efter den anden.
Er lommen ikke fuld af guld og disse michelinsteder derfor nødtvunget må forbigåes,  så er der dog også et bredt udbud af andre interessante madsteder for menigmand i København.  Deriblandt burgersteder.
Det er et af disse der nu har slået sig ned i Aarhus.

Ingen menu uden drikkevarer
Jeg sprang morgenmaden over denne torsdag, for ordentligt at få samlet appetit til et besøg på Grillen Burgerbar.
Der findes i forvejen tre efter sigende populære joints i København, og nu har Grillen Burgerbar så slået sig ned i tapasstedet Canblaus gamle lokaler på Klosterport i Aarhus.
Lidt af et scoop af en placering for et nyåbnet sted, men huslejen er formentlig også markant.

Da jeg trådte ind på Grillen blev jeg taget imod af en venlig knøs, der kunne anvise et bord til dagens enspænder.
Jeg blev placeret tæt ved to universitetsstuderende, der efter deres interne samtale at dømme, må have været på en indledende date.
Jeg blev herefter præsenteret for det simple og overskuelige menukort, hvor der var i alt syv forskellige burgere at vælge imellem.
Jeg havde orientere mig lidt på forhånd og vidste derfor at stedet kører med et frokosttilbud, hvor en menu kun koster Kr. 69,- på hverdage indtil klokken 16.
Derefter må koster menuen Kr. 89,-
Jeg havde dog ikke orientere mig så godt, at jeg det var gået op for mig at en menu ikke indeholdte en sodavand.
En sodavand kostede Kr. 39,- i tilvalg.  Gisp!
Godt nok en halv liter, men nu var menuprisen så røget op i Kr. 108,-
Grillen Burgerbar går ellers efter de unge studerende og stedet er blevet kaldt for et SU-venligt sted.
Det er en del år siden jeg kunne stoppe SU i min lomme, så hvad der er rimelige priser for en studerende i dag vil jeg ikke kloge mig på, men jeg ved at drikkevarer er en del af en rigtig burgermenu på samme måde som billig Asti er en del af en tøseaften i Randers.

GrillenBurgerbar3

Så lad os medregne sodavand og slå det fast;
En menu på Grillen koster Kr. 108,- til frokost og Kr. 128,- om aftenen.
Til sammenligning har Spis Grisen været på besøg på to andre burgersteder her i Aarhus i 2016, hvor menuprisen lød på Kr. 75,-
Ret skal være ret og på disse to steder medfulgte kun 33 cl sodavand, ligesom ingen af stederne har samme bordservice som på Grillen Burgerbar.
Det skal derfor på ingen måde lyde som brok eller utilfredshed herfra, men bør blot tilføjes til eventuel spekulation omkring hvor man som studerende får mest for pengene.

Har du penge kan du få
Da en milkshake kun var 10 kroner dyrere end en sodavand, så valgte jeg at svine mig til i sådan en i stedet for.
Grillens milkshakes er lavet på Ben & Jerrys is og kan fåes i fire varianter.
Jeg kastede hurtigt min kærlighed på Strawberry Cheesecake milkshaken kun for at blive oplyst om at den var de udgået for.    Nedtur!
Så det blev til en vanillashake.
Af burger valgte jeg en “Triple Treat” som er en cheeseburger med crispy løgringe og BBQ-sauce.
Det var muligt at tilkøbe både ekstra bøf og bacon, men jeg holdte mig til den normale version
Fritterne kunne fåes ‘groovy’ eller ‘curly’.
Cheesefries var også en mulighed, men for 20 kroner ekstra.
Så det blev groovy fries til Grisebassen.
Sidste valg var dippen, hvorder var tre valgmuligheder chilimayo, estragonmayo og aioli.
Ekstra dip koster den nette sum af 15 kroner.
Ja, du har måske luret den, der er mange muligheder for ekstra opgraderinger til ikke ubetydelige beløb, så den samlede menupris kan hurtigt løbe op hvis du er et ustyrligt madsvin.
Da bestillingen var foretaget kunne jeg blot læne mig tilbage, mens de studerende ved nabobordet fortsatte deres akavede date.
Under samtalen måtte den stakkels pige erkende at hun kendte ikke betydningen af et relativt simpelt dansk ord, og universitetsfyren kunne herefter hoverende belære pigebarnet om ordet, så hun til sidst må have følt sig som kandidat til næste omgang af Paradise Hotel.
1-0 til fyren i ordforråd, det skal han have, men mon ikke pigebarnet fandt en mindre selvhøjtidelig håndværker at knalde den aften.

Grisen går ombord
Der gik kun en kort og meget rimelig ventetid inden både burgermenu og milkshake blev serveret – endda på samme tid. Et plus i min bog.
Det jeg som det første bemærkede, var de meget store salatblade der lå i burgeren.
Ingen tvivl om at her var tale om helt frisk salat, men grøn salat har aldrig rigtig været noget jeg fandt passende i en burger.
Måske det var alibi-salatblade for at sælge produktet nemmere til det kvindelige køn.
Derudover bestod burgeren af bøf, ost, pickles, masser af BBQ-sauce og løgringene.
Bøffen i burgeren var en tynd skive kød til den lidt for tørre side.
For de læsere der har skimmet tidligere burgeroplevelser, vil I vide at jeg sætter pris på en saftig og helst ikke gennemstegt bøf i burgeren, og her var desværre tale om et fladt stykke gennemstegt kød, hvor der ikke var meget kødsaft at fornemme.
Bøffen havde dog en fin grillet kødsmag, så alt håb er bestemt ikke ude, hvis ellers grillmester former sine bøffer bedre i fremtiden.

GrillenBurgerbar4

BBQ-saucen var der rigeligt af i burgeren og det gjorde bestemt ikke noget, men det understregede dog at de grønne salatblade var unødvendige, da grøn salat ikke just bliver sexet af at ligge sølet ind i BBQ-sauce.
De crispy løgringe var ikke helt så crispy som grisebassen her kunne have ønsket sig, men den friturestegte løgsmag var heldigvis stadig at mærke.
Den største ros efter torsdagens frokost tilfalder de ‘groovy’ fritter.
Her var tale om tykke rigtige pomfritter af kartoffel.    At en pomfrit er lavet af kartoffel er ikke nogen nyhed, men af og til får jeg pomfritter hvor jeg kan komme i tvivl.
Det var jeg aldrig med pomfritterne her, der havde en dejlig smag af frisk kartoffel.
At der så ikke var helt aioli nok gjorde mindre, når pomfritten var så lækker.
Selvom jeg ikke fik den ønskede milkshake, var der bestemt heller ikke noget at sætte på min vanillashake, der var tykt cremet og var toppet godt op med flødeskum, som kun en grisebasse kan elske det.
En chokoladefyldt pastil var placeret som et ekstra lille twist på toppen af flødeskummet.

Efter min mening er burgeren hverken byens bedste eller billigste, men det er en burger der nok skal få sin skare af fans i byen.
Fredag og lørdag nat er det tilmed muligt at købe burgere til frokostpris, omend udvalget vil være begrænset til to burgere.
Med sin placering tæt på festgaden Klostergade og den meget korte afstand til de øvrige festgader Åboulevarden og Skolegade, er det dermed muligt at få en fornuftig burger i de sene nattetimer, der hvor nattelivet befinder sig.

3 ud af 6 tryner til burgeren på Grillen Burgerbar
Tryne3

Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *