Maden på Northside Festival

Sidste weekend stod på Northside Festival, så her kunne Grisebassen boltre sig blandt prima tøser, trælse hipstere og ikke mindst madboder i massevis.
At spise sig gennem Northside på bare en weekend er fuldstændig umuligt, men en lille del af udbudet blev prøvesmagt.
Økologi er noget de synes er topnice på Northside, så stort set alt maden var lavet indenfor disse rammer.

Wildlife Burger Northside
Wild Life Burger med urter, pomfritter og ramsløgsmayo
En lækker burger med tydeligt friske råvarer og ikke mindst en solid bolle med masser af smag.
Pomfritterne var nogle af de bedste jeg i har smagt i årevis.
Prisen var 100 kroner for både burger og pomfritter og selvom det for nogen måske lyder dyrt for en festivalburger, så mættede den så meget, at jeg stort set ikke kunne spise mere hele dagen.

Status: En særdeles godkendt festivalburger, der kan stå imod i hvert fald de 10 første fadøl

 

Tarteletter
‘Mors tarteletter’ fra Klassisk MIB
Jeg har tidligere spist tarteletterne på Northside, men det var ikke tilfældet i år.
Til gengæld satte min medsammensvorne Pædagogen tænderne i dem i år.
Han savnede lidt mere kød i tarteletfyldet, men berettede derudover om en ganske fornuftig tartelet med en god tarteletskal.
Der var tre styk til 65 kroner og fem styk for 100 kroner. Pædagogen kunne selvfølgelig ikke nøjes og var all in.

Status: En god tartelet hvis du savner klassisk dansk. Til prisen burde de dog ikke være så nærrige med hønsekødet.

 

Æggeslice Niels&Grethe Northside
Æggeslice hos Niels & Grete
Meget simpelt. Et styk brød med hul i midten, hvor et hønseæg er slået ud i og stegt på panden inden slicen drysses med purløg.
En virkelig velsmagende slice, der naturligvis indebærer et stykke godt brød
Prisen var kun 20 kroner for denne lille godbid.

Status: Et perfekt lille mellemmåltid inden næste koncert og til en meget rimelig pris.

 

Gedewrap Northside
Gedewrap med sommergrønt fra Dansk økologisk Gedeavlerforening
Spidskål, rød peber og asparges var puttet i denne wrap sammen med gedekødet.
Wrappen var ikke særlig stor og mindede mere om en lille fingersnack.
Til 60 kroner er det ikke i orden at servere så lille en wrap.
Den smagte dog fortræffeligt og gedekødet var saftigt og stod godt blandt spidskål og rød peber.
Geden kunne godt gå hen og blive mit nye favoritdyr næstefter grisen.

Status: Endnu et lækkert mellemmåltid, men med en pris der bør afskrække hvis festvalbudgettet er begrænset.

 

Fish&Chips Northside
Fish & Chips fra Spiselauget
Den klassiske engelske spise med friteret sejfillet og pommesfrites. Dertil en tartarsauce.
Fisken var perfekt friteret og yderst mør. Der var dog kun to stykker af den og det var et enkelt stykke i underkanten efter min mening.
Fritterne var gode og sprøde og der var til gengæld ikke sparet på tatarsaucen, så fritterne gled nemt ned.
Omgangen kostede Kr. 55- og det var acceptabelt.

Status: Mere chips end fish, men begge dele var godt og hævede sig over gennemsnittet.

 

Sliders Northside
Umami Slider fra Spiselauget
Slideren var sat sammen af en brioche, en bøf,trøffelmayo, svampe, rødløg, syltede agurker og salat.
Hvis vi starter med smagen, så var det en stor smagsoplevelse og med en perfekt stegt bøf der var rød i midten.
Til gengæld var slideren kold!  Ikke bare lunken, men kold som om den havde stået og ventet på os i en time.
Behandleren havde også gjort mig selskab på Northside, og vi afprøvede begge slideren to gange i løbet af festivalen. Resultatet var begge gange at den var kold.
Jeg ved ikke om det var et bevidst valg – men det var i så fald et dårligt valg.
Den gode smag gjorde at jeg til nøds kunne abstrahere fra den manglende temperatur, mens Behandleren var ind til benet rasende over dette fatale sløseri.
Prisen på 45 kroner kunne ellers have været betragtet som god, hvis slideren altså havde været varm.

Status: Det kunne have været så godt, men havde jeg ønsket en kold burger var jeg taget på McDonalds.

 

Bøfsandwich Martin Ib Northside
Bøfsandwich fra Klassisk MIB
En helt traditionel bøfsandwich med alt hvad det indebærer af sovs, forskellige slags løg og agurkesalata.
En blød og svampet bolle med sovs og ristet løg på toppen, var det første jeg satte tænderne i inden jeg nåede ind til resten af herlighederne.  Dejlig fornemmelse.
Bøffen var fint rosa stegt – overraskende godt i det sikkert begrænsede festivalkøkken.
Alt i alt var der tale om et godt stykke håndværk der ligger over den gennemsnitlige grillbars bøfsandwich og der var heldigvis ikke sparet på sovsen.
Prisen var 70 kroner for denne fætter.

Status: God dansk bøfsandwich. Mættende og pengene værd.

Oles Toast Northside
Toast fra Oles Gård
I bund og grund er der tale om en ganske almindelig parisertoast, men der lyder naturligvis ikke så godt, når nu de kommer fra Oles Gård.
Brødet er af surdej og bagt i stenovn, osten er fra Thises mejeri og skinken kommer fra Oles egne grisebasser, som han har plejet og passet, og sikkert også gjort andre lidt for kærlige ting ved, hvis du spørger en Københavner.
De er derudover smurt med chilimarmelade.
Toasten var sprøde, varme og velsmagende, og den nævnte chilimarmelade piftede en i forvejen god toast ekstra op.
Den kunne dog kun gå for en snack og ikke et måltid, men til 35 kroner var det også forventeligt.

Status: En god toast, lige til at gribe med sig til næste koncert.

Asiatisk Burger Northside
Asiatisk Pulled Beef Burger fra Gourmensch
Behandleren gik ombord i denne burger før jeg gjorde, og i de efterfølgende 24 timer nævnte han den i så rosende vendinger, at jeg senere på festivalen også måtte bestille et eksemplar.
Spidskål, Banh Mi Marinade, Yuzu mayo, Koriander og naturligvis trukket okse var ingredienserne i denne sag.
Den skulle derudover været lavet over bål – om det kun var bollen eller også oksekødet fandt jeg aldrig helt ud af, men pyt med det for den smagte overdådigt.
Da øllene allerede var røget ned i stride strømme da på det tidspunkt, så faldt den også på et nødvendigt sted.
Det var en burger med masser af skønne smagsindtryk og ikke mindst dejlig saftigt kød.
De 75 kroner var godt givet ud, så jeg måtte give den kære Behandler ret i hans indtryk.

Status: En stor smagsoplevelse, der både mættede og skilte sig positivt ud

Links:
Martin Ib – manden bag Klassisk MIB
Niels og Grete æg
Dansk Økologisk Gedeavlerforening
Spiselauget

Oles Gård

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *