Stegt Flæsk på Klokken i Mindegade
I forbindelse Pædagogens fødselsdag aflagde jeg restaurant Klokken et besøg i efteråret.
Stedet serverer traditionelle danske retter og den slags føde er ikke så overraskende noget som både Pædagogen og jeg sætter pris på.
På trods af at Klokken har eksisteret i over et år, så havde jeg af uransagelige årsager endnu ikke lagt vejen forbi, på trods af lovende førstehåndsberetninger.
Stedet har til huse i de lokaler hvor stripklubben ’La belle’ tidligere havde til huse – deres anretninger var oftest vestafrikanske og priserne på drikkevarer var urimeligt høje.
Klokken virkede derfor som en klar opgradering af de gamle lokaler på Mindegade, hvor mange overrislede mænd gennem årene har fundet vej i de sene timer, i håbet om et lille glimt af et stykke lår eller bryst.
Pædagogen havde i dagens anledning medbragt to stykker afkom og da revselsesretten er afskaffet, måtte jeg sætte min lid til at hans faglige kundskaber kunne sørge for min madro.
Da restauranten jævnført menukortet er meget stolte af deres stegte flæsk, var valget af mad en nem beslutning for os.
Klokken er ikke et voldsomt egnet sted for børn og de havde da også kun en enkelt børneret på menuen.
Da afkommet begge gerne vil have biksemad, der på Klokken serveres i herreportioner, foreslog den kvikke servitrice at hun kunne dele én portion op på to tallerkener til de to p-pille forglemmelser. Købt!
Restaurant Klokkens ølkort er ikke stort, men jeg fandt mig en ’Easy Kiss’ Pale Ale fra Kissmeyer.
Normalvis foreslås mørkere øltyper til stegt flæsk, men Grisebassen er ikke som de andre og vil gerne have lidt moderat humlebitterhed i ganen til den salte stegte flæsk.
Kvalitetsflæsk med anonym sovs
Den stegte flæsk kom på bordet og det kunne hurtigt konstateres at der vare tale om en virkelig god en af slagsen.
Et fad af gode tykke skiver flæsk blev stillet foran os, og de havde en god ydre sprødhed samtidig med at det stadig kunne tygges så kødsaften kunne drive ind imellem tænderne. Ikke noget ovnbagt knas, som vi desværre af og til er rendt ind i på andre spisesteder i byen.
Til flæsket var der gode friske kartofler og hjemmesyltede rødbeder, som det sig hør og bør.
Den livsnødvendige persillesovs blev vi ikke snydt for, i store mængder endda, men her haltede det til gengæld.
Persillesovsen var desværre ligeså kønsløs som en mandlig feminist. Den bestod af for meget jævning og for lidt – tja sovs! Eller i hvert fald de ellers få og simple krydderier der gør en god persillesovs.
Dette kunne dog ikke tage glæden fra os over det gode stegte flæsk. Et fad ekstra måtte på bordet, da vi åd den stegte flæsk hurtigere end et gram amfetamin forsvinder til en ungdomsfest i Hammel.
Om den kønsløse sovs var en svipser ved vi ikke, men kvaliteten af den stegte flæsk afholder os ikke fra at genbesøge Klokken.
Eftersom et af mine tidligere yndlingssteder til stegt flæsk i Aarhus har drejet nøglen om, så tør jeres Grisebasse godt vove svinepelsen og kalde Klokken for den nye favorit til byens bedste stegte flæsk.
Hvis de også får styr på sovsen, så kan det gå hen og blive en virkelig sublim version af den danske nationalret.
En anbefalelsesværdig Stegt Flæsk til Dan Jørgensen og andre flæskeelskere. Velbekomme!
Restaurant Klokken, Mindegade 6, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden