Vær velkommen Grisens år!

Kinesiske traditioner og horoskoper er ikke normalt noget der ligger en dansk grisebasse voldsomt på sinde, men når kineserne i dag går ind i det de kalder grisens år, så er det alligevel noget der fortjener at blive fejret.

I dag den 5. februar starter Grisens år i følge kineserne og det år varer til og med den 24. januar 2020.
De sidste 354 dage har vi befundet os i hundens år og selvom de spiser hunde i Kina, så er de heldigvis også voldsomt glade for at sætte tænderne i et godt stykke gris.
Grisen er samtidig det sidste af de 12 dyr i kinesisk astrologi og det er derfor et år hvor du gør de sidste 11 år op og får afsluttet de ting der har naget dig i dit liv.
Så Grisens år kan meget passende være her at du beslutter dig for at få sparket din altid sure veganske kæreste ud eller dropper venskabet med den kammerat, der aldrig husker at købe baconchips når I skal drikke øl sammen.

I det kinesiske år indgår ud over 12 forskellige dyr også fem elementer som årene bliver styret af. Der går derfor 60 år imellem hver kombination af dyr og element.
I år er elementet jord, som ifølge kineserne har en positiv yin-energi.
Pudsigt nok er det af grisen vi høster vores flæsk og i jorden vi henter vores kartofler og persille.
Så du kan nok regne ud hvorfor Grisens år bliver en helt fantastisk tid.

Her på Spisgrisen vil Grisebassen naturligvis ikke lade det kinesiske griseår gå ubemærket hen.
Mens Grisens år står på vil vi derfor se på hvad byens kinesiske restauranter har at byde på af svinekødsretter, så vi ved griseårets afslutning kan blive klogere på hvor i Aarhus du får den bedste kinesiske ret med gris.

Kilde og yderligere information om Grisens år:
https://kina-info.dk/kinesisk-nytaar-2019-grisens-aar/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *