Pizza Adagio – kvalitetspizza i Aarhus
Der går lang tid mellem at jeg besøger pizzeriaer her i byen. Der mangler bestemt ikke steder at købe en pizza, men 90% af alle stederne er noget tarveligt snask med fedtet bund, topping af tvivlsom kvalitet og ofte en service der er ikke-eksisterende.
Så længe folk handler ukritisk hos disse steder, ligeså længe vil disse tvivlsomme buler og deres luskede ejere være i gadebilledet. Min liste over pizzeriaer i Aarhus jeg undgår er derfor alenlang.
Onsdag aften blev det dog igen tid til at besøge et pizzeria. For under en måned siden åbnede Pizza Adagio på Åboulevarden og de ville efter sigende gøre det bedre.
Pizza Adagio har slået sig på at lave pizzaer efter original italiensk opskrift og med friske råvarer, så dette sted skulle naturligvis have chancen for at vise om der var mere end tom snak bag ordene.
Pizza Adagio ligger mellem spisestederne Sushi+ og Memphis Roadhouse. 50 meter derfra på samme side ligger The Burger Joint, så der er tale om et stykke af Åboulevarden der er ved at udvikle sig til lidt af et spisekammer.
Det er netop folkene bag The Burger Joint, der har valgt at åbne Pizza Adiago tæt på deres burgere – “Two are stronger than one” som Me&My sang det til et Melodi Grandprix for ni år siden.
Uheldigvis for Pizza Adagio er der opstillet stillads op foran bygningen hvor de har til huse, så når man kommer gående forbi er det ikke lige til at se at der ligger et pizzeria bag stilladset.
Ikke så heldig en start for et nyåbnet sted, og der var da også helt tomt for besøgende, da jeg trådte ind på denne ellers dejlige onsdag aften.
Der var 12 forskellige pizzaer på menukortet, hvoraf den ene var en børnepizza.
Et overskueligt udvalg og ud fra beskrivelserne at dømme var det da også tydeligt at det er den klassiske italienske stil der findes på menukortet.
Den hakkede oksekød (eller nogle gange ligefrem hestekød) og kebab er der ikke noget af på menukortet. Skinker og italienske oste er det til gengæld langt nemmere at få øje på som pizzafyld.
Jeg valgte deres nummer 4, en Prosciutto med tomatsauce, mozarella, parmaskinke, rucola, tomat og basilikumpesto.
Min favorit citronvand, det italienske mærke San Pellegrino, var at finde i deres køler, så sådan en nappede jeg også.
Smagen af gode råvarer
Som eneste gæst i pizzeriaet var ventetiden ikke lang inden jeg fik en særdeles indbydende skive stillet foran mig.
Både rucola og tomater strålede af at være helt friske, og selvom grøntsager naturligvis er det mindst vigtige på en pizza for en mand, så tegnede det dog allerede her lovende.
Jeg blev heller ikke skuffet over resten af pizzaen.
Bunden var tynd og sprød som meget få pizzeriaer formår at lave det. Ikke noget helvede af blødt og fugtigt brød her.
Der var tale om en meget tilfredsstillende smagsoplevelse, hvor alle ingredienserne smagte af noget. Tomatsaucen smagte naturligt, grøntsagerne så ikke kun friske ud, men smagte også sådan og både parmaskinke og ost var næppe taget fra nederste discounthylde.
Selv mange pizzaeriaer i Rom må se sig slået her.
Oftest når jeg har fortæret en pizza sidder jeg tilbage med en opsvulmet følelse af kaloriefyldt junkfood, men det var ikke tilfældet her.
Jeg gik derfra med en dejlig tilpas-mæt følelse, ikke mindst fordi jeg ikke skulle spiste mig gennem en blød hvedebrødsbund, men satte tænderne i kvalitet fra ende til anden.
Prisen for skiven var Kr. 85,- og generelt er priserne 20-25 kroner dyrere end hos de tarvelige “standardpizzaeriaer”.
De ekstra penge er dog yderst godt givet ud og jeg har endelig fundet et pizzeria i nabolaget som jeg glæder mig til at vende tilbage til.
Pizza Adagio, Åboulevarden 57, 8000 Aarhus C.
Pizza Adagio på Facebook