Bøfsandwich på Den Lille Kro

Klokken var efter 16, da den sidste søvn blev gnedet ud af øjnene den 1. januar.
Maven hungrede efter mad og køleskabet kunne vanen tro ikke byde på meget andet end postevand og øl.
Løsningen lå dog lige for.
Krofatter Daniel Busch Hansen havde nemlig nogle dage inden annonceret på Den Lille Kros facebook side, at han ville åbne Kroen ekstraordinært den 1. januar fra klokken 12 til 18, udelukkende med henblik på at lave bøfsandwich til tømmermændramte godtfolk.
Den Lille Kros bøfsandwich blev for en lille uges tid siden kåret som Danmarks næstbedste bøfsandwich, kun overgået af grillbaren Grisen på Nørrebro i København.  Ja, hvem havde skulle have troet at en grillbar med det navn kunne ligge på Nørrebro – verden er da heldigvis ikke helt af lave endnu.
Sidste års vinder af Danmarks bedste bøfsandwich Havnens Perle var underligt nok slet ikke med i finaleopløbet i år.

Masser af sovs
Det var med en smule ængstelse at jeg tog fat i døren på Den Lille Kro klokken cirka 17.30. Krofatter havde på forhånd proklameret at der kun var 400 bøfsandwich til salg.
En kleppert bag kroens disk kunne dog hurtigt berolige mig med at der endnu var bøfsandwich at få, og knap nok havde jeg betalt de 125 kroner den i dagens anledning kostede, før der stod en bøfsandwich indhyllet i stor mængder af tyk brun sovs foran mig.
En bøfsandwich bliver nok aldrig et æstetisk vidunder, men som den lå der og tilbød sig på tallerkenen som en anden teenagepige i Frederik Fetterleins seng, virkede den nu alligevel helt usædvanlig tiltalende.

DenLilleKro
Den Lille Kro, Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C.

Den var da også en fornøjelse at spise. Bøffen var saftig og stor og de ristede løg var knasende på trods af de store mængder af sovs.
Derudover var bollen fyldt med både rødbeder, agurkesalat, remoulade, sennep og både rå og bløde løg.
Især rødbederne og de bløde løg vil jeg fremhæve.
Rødbederne er saftige og velsmagende, og er tydeligvis ikke nogle Den Lille Kro bare har fisket op af et tilfældigt glas.
De bløde søde løg giver bøfsandwichen et ekstra smagsløft – men nu er jeg også en sucker for bløde løg.

Den eneste ingrediens jeg godt kunne undvære var senneppen. Ikke fordi den ikke var velsmagende, men ganske enkelt fordi jeg aldrig har været stor tilhænger af sennep i bøfsandwich.
Jeg er dog klar over at jeg betræder et madreligiøst minefelt, da nogle folk formentlig vil græde sig selv i søvn flere dage i træk, hvis de får serveret en bøfsandwich uden sennep.

En mættende fætter
Hvad bollen angår, så er det eneste punkt hvor der kunne laves forbedringer.
Bollen er for neutral og mangler noget sjæl. Den nederste del af bollen får tilmed en besynderlig konsistens af at ligge dækket til i den brune sovs på tallerkenen.
Ifølge Krofatters ord til lokale medier, er bollen da også det eneste ved bøfsandwichen der ikke er lavet fra bunden.
Alt i alt er Den Lille Kros bøfsandwich dog et fantastisk lækkert måltid, som jeg ganske klart vil anbefale – hvad enten du har tømmermænd eller ej.

20160101_173819

Prisen var i dagens anledning Kr. 125,- på en dag hvor der kun var åbnet op for salg af bøfsandwich, og hvor Kroens sædvanlige serveringspersonale havde fået fri.
Normalt koster hele herligheden Kr. 168,-
Ikke noget ubetydeligt beløb, slet ikke hvis man er vant til den lokale grillbars bøfsandwich til en fjerdedel af prisen, men pengene er godt givet ud og måltidet er effektivt mættende.
På trods af en betydelig sult, måtte jeg kæmpe brav kamp for at færdiggøre denne bøfsandwich.
Som det måske efterhånden er antydet, så er Den Lille Kros bøfsandwich et dejligt bekendtskab, så gå endelig løs på den næste gang maven rumler for alvor.

Den Lille Kro, Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *