The Pita Corner sætter nye højder for pita i Aarhus

For lidt under et år siden kunne jeg på denne side berette om hjemmebanen Torvegrillen, hvor jeg ofte boltrede mig i en af stedets ribbensandwiches.
Sidenhen er meget sket og Torvegrillen lukkede af uvisse årsager ned i sommers.
Efter nogle måneder uden liv i den gamle grill, skete der endelig noget i december hvor The Pita Corner åbnede op på hjørnet af Vesterbro Torv.

En god Pita i Aarhus har i årtier været synonym med Jacobs Pita i Vestergade.
Det har skam været muligt at få pita andre steder i byen, men ingen steder har specialiseret sig i denne spise og ingen har rigtigt kunne leve op til dem de lavede på Jacobs.
Det var da derfor også med en vis portion vemod at nyheden ramte mig omkring lukningen af hele Jacobs’ foretagene på Vestergade.
Så åbningen af The Pita Corner kun få uger før Jacobs lukkede og slukkede, var et godt timet indtog på den Aarhusianske madscene.
Det store spørgsmål var om The Pita Corner kunne løfte arven efter Jacobs Pita.
Det skulle jeg for alvor finde ud af den 1. januar, da jeg vågnede op med de obligatoriske nytårstømmermænd og havde brug for et måltid at sunde mig på.

The Pita Corner Vesterbro Torv
De gange jeg havde passeret The Pita Corner efter åbningsdatoen, havde der ofte været kø, og det var ikke anderledes på en 1. januar, hvor beboerne omkring Vesterbro Torv konkurrerede om at se mest sølle og bagstive ud.
Det virkede lidt paradoksalt at skulle se på Uni-fyre i køen, der havde ondt af sig selv efter nytåret, når de formentlig ikke havde indtaget en fjerdedel af den mænge alkohol, som en gennemsnitlig stamkunde på det nærliggende værtshus ‘Hjorten’ kan klare på en almindelig tirsdag aften.

Mad fra bunden
På trods af køen blev det dog forholdvis hurtigt min tur til at bestille.
Det er ret simpelt at bestille.
Du vælger først om din pita skal være med lyst brød eller fuldkornsbrød.
Herefter er der fem forskellige fyld at vælge imellem;  Lam, oksefilet, kyllingebryst, oksebøf eller falafel.
Med andre ord, ingen svin til Grisebassen, men det er nu heller ikke i en pita at svinet gør sig bedst.
Den sidste store valgmulighed var dressingen og også her var der fem valgmuligheder.
Urt, pesto, karry, hummus og hvidløg, hvor sidstnævnte aktuelt blev den jeg valgte at få sammen med lam i pitaen.
Jeg valgte derudover at opgradere min pita til en pitamenu og det betød at jeg ud over at få en dåse sodavand, yderligere skulle vælge mellem kartoffelbåde og råstegte kartofler til pitaen samt en dip til disse.
Det blev til råstegte kartofler med chilimayo.

The Pita Corner Aarhus
Der er hele tiden 3-4 fyre i sving på den meget begrænsede plads i The Pita Corner og det er ret imponerende at de kan få det til at fungere på så lidt plads.
Jeg har på det hedengangne Buddy Holly i Frederiksgade mødt piger, der alene og med en flaske madolie i hånden ikke ville kunne klemme sig ind på den plads de ansatte har at gøre med på The Pita Corner.
På trods af et mindre kaos i det lille køkken, så var der både tid til at yde høflig service og tilmed spørge ind til om jeg ønskede mit lam mellem- eller gennemstegt.
Både pitabrød og kød bliver lavet fra bunden og de salatingredienser jeg bagefter kunne vælge, skulle efter sigende også være forarbejdet af The Pita Corner selv, og det var der absolut ingen grund til at betvivle.
Det var i en sublim klasse og langt fra at være færdig snittede industriprodukter.
Jeg valgte grøn salat, syltet rødløg, syltet fennikel, agurk, peberfrugt og coleslaw i min pita sammen med lammet og hvidløgsdressingen.
Især den syltede fennikel og coleslawen var med til at gøre pitaen til en fænomenal oplevelse i munden.
Jeg har efterfølgende genbesøgt The Pita Corner og kan konstatere at der godt kan være en lille variation i salatfyldet, hvilket giver en god adspredelse og nye kombinationsmuligheder.

Menuen med hjem
Der er kun to siddepladser på The Pita Corner og på grund af den store gennemtrængsel i indgangen, var det alt for koldt at sidde derinde på sådan en januardag, så maden tog jeg med mig de to minutters gang hjem til mig selv.
Det var helt igennem en fantastisk pita jeg her kunne nyde akkompagneret af en fin portion råstegte kartofler og skyllet ned med yndlings sodavanden Dr. Peppers.
Det saftige lammekød i det nybagte pitabrød og de friske forarbejde grøntsager gav til sammen en lille bid af paradis.
Det var uden sammenligning den bedste pita jeg har nydt.
The Pita Corner er ikke bare en værdig arvtager efter Jacobs Pita, de overgår også det nu lukkede steds pitaer med flere længder – og det på trods af at Jacobs bestemt lavede en rigtig god pita.

The Pita Corner Aarhus
Er der så slet intet skidt at sige om The Pita Corner?
Hvad angår maden, absolut nej!
Den eneste anke ved mine nu flere besøg hos The Pita Corner, er at der på grund af deres stigende popularitet ofte er gang i mange bestillinger og de derfor af og til glemmer hvem der har bestilt hvad, således at jeg en enkelt gang måtte lide den tort at se en anmassende fruentimmer der bestilte efter mig, triumferende kunne forlade stedet før jeg endnu havde fået min bestilling.
Dette er dog et mindre problem, der er glemmes når tænderne først er sat i deres fantastiske pita.
Hvad prisen angår, så er der på det punkt også grund til begejstring.
48,- kroner koster denne kvalitetspita hos The Pita Corner.
Skal der opgraderes til en menu koster det blot 25 kroner ekstra.
Altså som i kun femogtyve kroner – for at tilføje en 33 cl sodavand, en portion kartofler og tilmed en dip til disse.
Det er lige før nogen burde advare dem om at de snyder sig selv.
The Pita Corner har taget konceptet pita til et niveau, hvor jeg har svært ved at se dem blive overgået her i byen.
I hvert fald er det de leverer i øjeblikket, den bedste pita Aarhus hidtil har set.

The Pita Corner, Vesterbro torv 17, 8000 Aarhus C.
Facebooksiden

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *