Duck it, der er kommet ga’emad til Aarhus.

De unge og de kreative i Aarhus har talt om det længe, men i lang tid har det ikke været andet end netop snak.
Langt om længe var der nogen der fik nok af rundkredssnak og besluttede sig for at handle, så for ganske kort tid siden kunne Aarhus Street Food åbne op i den gamle busgarage ved Rutebilstationen.
Grisebassen slog vejen forbi og ved første besøg blev det Duck it og deres Pulled Duck Burger der fik et skud.

På en skøn eftermiddag i festugens spæde start, nød jeg lidt læskende koldt at drikke på byens nyeste beværtning Teaterkatten.
Sulten begynde dog at melde sig hos Grisebassen her, og det samme var også tilfældet i resten af selskabet, der bestod af Løgneren, Historikeren og sidst nævntes bedre halvdel, Malkepigen.
Der blev taget en hurtig beslutning om at tjekke det nye Aarhus Street Food ud og så gik turen mod Rutebilstationen.
Aarhus Street Food ligger i en gammel busgarage, hvor boderne er sat op omkring en masse borde og bænke, så der er rig mulighed for at sidde ned.
Det kan dog diskuteres hvor meget ‘Street’ der er over madboder i en garage, men lad gå da.
Til gengæld vil Grisebassen ikke lade det sidde overhørigt, at navnet på stedet er blevet det engelske Aarhus Street Food!
Det er fint nok at diverse kreative hoveder tager til New York og lader sig inspirere af tidens madtrends, men det kan ikke passe at det kun er svenskere og islændinge der kan finde ud af at oversætte engelsk til deres eget sprog.
Det er ikke streetfood – det er gademad!  Og på Aarhusiansk udtales det ga’emad.
Så skulle den ged være barberet og fremover kommer I forhåbentlig ikke til at høre Grisebassen tage ordet ‘Streetfood’ i sin ellers nok så beskidte mund.

Aarhus Street Food Rutebilstationen
Indenfor i hallen kiggede vi rundt på de forskellige tilbud og da vi alle syntes at ‘Duck it’ og deres Pulled Duck så lækkert ud, endte det med at blive denne bod som vi gik til angreb på.
En Pulled Duck Burger koster 80 kroner hos ‘Duck it’ og 90 kroner hvis der skal en skive ost i.
Der var en mindre kø til boden, men der blev arbejdet hurtigt og effektivt i den røde vogn, så vor floks tre hankøn kom hurtigt til bestilling og modtagelse af maden, alt imens Malkepigen fandt et ledigt bord i den fyldte hal.

Sulten Løgnhals
Jeg var sidste mand til at bestille og efter jeg satte mig til bords, var der dårlig nok gået to minutter førend Løgneren havde spist op og presset hele andeburgeren ned i sin lange løgnhals.
Nok var han særdeles sulten, men det var desværre også et udtryk for at Duck It Burgeren er af en størrelse, hvor den meget hurtigt får ben at gå på.
Duck It burgeren består af en briochebolle, trukket and, salat, løg og dressing.  Ganske enkelt  – ikke en masse smart ekstrafyld uden formål her.  Ud over den ost vi selv  havde valgt, forståes.
Bollen var til den klart for tørre side.  Den bløde og smøragtige fornemmelse der normalt kendetegner en briochebolle var ikke til stede her. Det virkede ganske enkelt til at den havde fået for meget i ovnen.
Historikeren og Malkepigen var enig i dette, mens Løgneren vist bare tænkte på næste måltid mad.

Duck it boden
Den trukne and er ifølge Duck It selv, lavet af Confit de canard.
For dem der ikke har læste tykke kokkebøger, vil det kort skrevet sige af andelår, der er krydrede, saltede og kogt i eget fedt.
Andefyldet var da også yderst saftigt og ganske smagfyldt. Det var synd at bollen ikke kunne følge med kvaliteten af den trukne and, for så kunne der have været tale om en ret så lækker godbid.
Med tryk på godbid.
For størrelsen af Duck It burgeren kunne efter alles mening ikke bære prisen på de 90 kroner med ost.
Ingen af os blev mætte som det må forventes, når der slippes den sum penge for en solo burger.
“Jeg blev ikke blown away af den burger,” sagde Historikeren efter at have afsluttet måltidet.
Heller ikke Historikeren fandt det danske sprog nyttigt i dagens anledning hos Aarhus Ga’emad, men han har også været i New York for ikke så længe siden.
Løgneren, der virkede særlig sulten denne dag, skyndte sig efterfølgende hen til hallens shawarmabod for at stille sulten, mens vi andre mere beskedent nøjedes med en dessertpandekage.
Aarhus Ga’emad virker dog som et interessant koncept, så på trods af at sulten ikke blev helt stillet, af denne Pulled Duck Burger, så var dette formentlig blot et af mange kommende besøg i den gamle busgarage.

Aarhus Street Food, Ny Banegårdsagde 46, 8000 Aarhus C.
Aarhus Street Food på Facebook
Duck It på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *