They do burgers – jeg spiste den

Tilbage i 1984 åbnede den første McDonalds i Aarhus på hjørnet hvor gågaden krydser Østergade. I januar 2014 lukkede den igen, men der skulle kun gå lidt over et år før der igen kunne købes burgere på stedet – eller næsten samme sted.
For i april sidste år åbnede WeDoBurgers i Østergade i nabobutikken til det gamle McDonalds, der sidenhen er blevet til en tøjbutik.
Stedets slogan er WeDoBurgers – You Eat Them.
Den kvikke læser vil bemærke ligheden med denne blogs slogan og formentlig beskylde mig for at have kopieret dem, men det var nu først ved tilblivelsen af denne anmeldelse, at jeg blev bevidst om stedets slogan.
Bag WeDoBurgers står Christoffer No og Daniel Sørensen. Sidstnævnte var barnestjerne i 90erne, hvor han under kunstnernavnet Danny Kool vist nok smeltede en del pigehjerter med sin rapmusik.
Hvis du er mand kender du dog nok bedre hans to søstre Saseline og Heidi, der under navnet S.O.A.P. storhittede med deres popmusik i 90erne.
De hang sikkert på din væg ved siden af Pamela Anderson, hvis du var teenager i de år.
Så hvis burgere ikke er det eneste du er sulten efter, kan du jo prøve at se om du kan få bror Daniel til at lægge et godt ord ind for dig, når du besøger WeDoBurgers.

Det nemme menukort
Nå, men videre til det som det handler om. Burgeren!
Det var med en solid omgang tømmermænd at jeg trådte ind i WeDoBurgers lille joint i Østergade på en søndag eftermiddag.
Selve stedet er ikke så stort, og der er kun to diske ved væggene hvor du kan sidde og spise, så der er ikke plads til mange spisende gæster på stedet.
Dog er der også siddepladser udenfor, men det er ikke aktuelt her i januar, selvom både borde og stole optimistisk nok var stillet op.
Ligesom Murphy’s som jeg besøgte tidligere på ugen, så er der kun to burgere at vælge mellem på WeDoBurgers. Hamburgeren og Cheeseburgeren.
Retfærdigvis skal det siges at WeDoBurgers åbnede først med dette simple koncept.
For 10 kroner mere kan du få en ekstra bøf i hamburgeren, og for 15 kroner får du en ekstra bøf + en ekstra skive ost i cheeseburgeren.
Jeg valgte cheeseburgermenuen med en enkelt bøf til 80 kroner. For 10 kroner mere fik jeg også bacon i.
Til en menu får man ikke så overraskende en 33 cl. sodavand og en omgang pomfritter.
Den tilhørende mayonnaise til fritterne var af den færdige slags i en lille pose fra Heinz.
Lad os bare starte med pomfritterne, for på WeDoBurgers har de fået den idé at putte timian på pomfritterne.
Der er sikkert nogle der vil synes at det er en superfed idé, men NEJ det synes jeg bestemt ikke.
Timian er et af de mest ødelæggende krydderier, ikke kun på pomfritter, men i alt mad generelt.
Jeg hader timian, det er en åndsvag plante med en træls smag, og du bør sprøjte den med ukrudtsfjerner, hvis den skulle begynde at vokse i din have.
Så selvom fritterne var både varme og sprøde, omend lidt ordinære,  så kunne jeg ikke for alvor nyde dem på grund af timian.

Burgertid
Det var dog straks bedre med burgeren. Lad mig for en god ordens skyld slå fast, at der her er tale om en håndburger af slagsen.
Selve bøffen smagte som god frisk oksekød skal smage, og så var den tilmed så saftig, at  kødsaften løb ud gennem tænderne når jeg tog en bid af burgeren.
Det eneste lidt uheldige ved bøffen var at temperaturen var tættere på lunken end varm. Den kom ellers direkte fra stegningen, som man som gæst selv kan stå og følge med i.
Det gik lige an, men jeg skulle ikke have ventet mange minutter med at spise min burger førend vi havde ramt lunken på temperaturskalaen.  Havde jeg valgt den som takeaway, ville det have været nødvendigt med en genopvarmning derhjemme.

WeDoBurgers set udefra
WeDoBurgers set udefra

Ud over bøffen indeholdte burgeren pickles, tomat og salat, og det var af den helt friske slags
Dressingen var dog efter min mening lidt kedelig, og fyldte heller ikke voldsomt meget.
Jeg savnede lidt vulgaritet ind imellem den lækre bøf og de friske grøntsager.
Bollen der omsluttede alle herlighederne fortjener dog ros. En sprød bolle med masser af smag.  Det må være en kandidat til bedste burgerbolle i byen, det er i hvert fald den bedste burgerbolle jeg har sat tænderne i her i Aarhus.
Alt i alt laver WeDoBurgers en rigtig god og velsmagende burger, hvor især bøffens saftighed samt bollen bemærker sig positivt.
Den er ikke helt så greasy og maskulin som jeg gerne vil have min burger, men den er absolut værd at spise og denne søndag eftermiddag var den også en kærkommen ven mod tømmermænd.

WeDoBurgers er en af de burgere du skal prøve her i Aarhus.
Og er du ligesom mig ikke til timian, så kan du jo skippe menuen og nøjes burgeren alene, med mindre det da er muligt for personalet at lave en omgang fritter uden det grønne ukrudt.
Stedet har desuden åbent fredag og lørdag helt til klokken 04.00, så det er et fremragende alternativ til alt den dårlige mad du ellers normalt må finde dig i,  når du er ude i byens natteliv og bliver sulten.

Jeg giver WeDoBurgers 4 ud af 6 tryner
Tryne4

WeDoBurgers, Østergade 14, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *