Rockabilly burgers på The Diner

I den forestående og formentlig endeløse jagt på de bedste burgere i Aarhus, kom turen til The Diner på M.P. Bruunsgade. 
The Diner kan efterhånden kalde sig en af de gamle drenge blandt burgerdiners i Aarhus, på trods af at stedet stadig har under fem år på bagen.

Ser vi bort fra de store amerikanske junkfoodkæder, er det ikke fordi de rene burgerjoints har en lang og gloværdig historie i Aarhus.
På det seneste er en del ny burgerbarer skudt op som paddehatte på en våd skovbund, men for bare fem år siden, var der ikke mange rene burgerbarer i byen.
På kort tid er The Diner gået fra at være en af den nye drenge i klassen, til at være en af de ældre og modne drenge.

Grisebassen besøgte stedet på sådan en lidt ligegyldig fredag aften.   Sikkert ikke ligegyldig for den store del af byen der var gået på weekend, men ligegyldig for Grisebassen, fordi der hverken var fest, farver eller andre fornøjelser i vente.
Lange arbejdsdage og ingen øl var derimod de barske weekendplaner.
Nuvel, den slags weekender er lidt nemmere at overleve, hvis de bliver grundlagt med et godt måltid mad.
Så en burgeroplevelse var hvad jeg forærede mig selv denne fredag aften.

Masser af burgere
Med en ankomst lidt over klokken 19 begyndte jeg at være nervøs for om der overhovedet var en ledig plads til mig på det tydeligvis travle sted, men personalet anviste mig hurtigt et ledigt bord.
Menukortet er omfattende på The Diner og indeholder en del ting ud over burgere. Det er blandt andet muligt at få hot dogs, chickenwings, sandwiches, steaks og sågar en stor platte med amerikansk morgenmad.
Som navnet også kraftigt antyder, er det amerikanske et gennemgående tema på The Diner og stedet er indrettet med inspiration fra 50’ernes klassiske diners fra “over there”
De mange burgere på menukortet, omkring 15 forskellige, er da også opkaldt efter USAs stater.
Prisen for en burger starter ved Kr. 79,- og slutter ved nogle større motherfuckere (Se jeg kan snakke amerikansk) til Kr. 159,-
De fleste burgere koster dog enten 89,- eller 119,-

The Diner Aarhus

Jeg gik efter det klassiske valg, en bacon-cheeseburger til 89,- som på det The Diner kaldes for en Oklahoma.
Til det valgte jeg en portion fritter til 29,- med en bluecheesedip og da en milkshake ligesom er indbegrebet af en amerikansk 50’er diner, blev det også til en banan en af slagsen til 39,-
Da tjeneren kom til bordet fik jeg slynget min bestilling ud på dansk, kun for at blive svaret på americanish
Den var dog vist god nok, manden forsøgte ikke at køre stedets koncept ud i det patetiske, men var umiddelbart ikke dansktalende – og hvis han var lykkedes det ham i hvert fald at snyde mig.
Pigen der senere kom med min mad snakkede da også dansk.

De kaloriefyldte glæder
Milkshaken ankom efter små fem minutter.
En rigtig lækker usund en af slagsen med tyk flødeskum på toppen.
En af den slags shakes som Lene Hansson burde få kastet i hovedet i stedet for vand til en god gang klassisk waterboarding – the american way.
Milkshaken var da også så god, at den var stort set drukket da min burger ankom cirka 10 minutter senere.
Burgeren var også forholdsvis greasy og emmede af usundhed og var godt snasket med mayo og smeltet ost – skønt!
Derudver indeholdte den pickles, sprød løg og den bestilte bacon, der også havde en god sprødhed.
Bøffen virkede dog desværre ikke helt så saftig, som en burgerbøf bør være.
Jeg savnede fornemmelsen af kødsaft, og efter min mening havde bøffen få nogle få minutter for meget. Der var i hvert fald ingen tvivl om at den var hel gennemstegt.
Det er meget tænkeligt at jeg blot kunne have bedt om at få den mediumstegt, men som udgangspunkt vil jeg nu have forventet at dette var udgangspunktet, indtil der var anmodet om andet.
Smagen på bøffen fejlede dog bestemt ikke noget, det var kun kødsaften og den juicy fornemmelse der manglede.
Burgerbollen var tydeligvis en færdigkøbt en af slagsen, men en af de bedre med en god sprødhed der lagde en fin ramme om de usunde herligheder.

Milkshake

Fritterne var jeg ikke imponeret af. De var kedelige og lidt for melede i smagen.
At fritterne ikke er friske og lavet fra bunden kan jeg sagtens leve med, men jeg ved da at færdigkøbte frostfritter kan smage meget bedre.

USA i Aarhus
De kedelige fritter ændrer dog ikke på et rigtig godt helhedsindtryk The Diner.
50’ernes rockabillystil er gennemført ned til detaljen og den amerikanske stemning slår så meget igennem, at denne grisebasse fik ledt tankerne tilbage til sommeren 2013 og en skøn roadtrip på USAs vestkyst, hvor mangt en burger blev fortærret.
Ja, jeg fik næsten lyst til at sætte mit hår som John Travolta og skrige “But oh, those summerniiiights”
Men da det nærmeste jeg kom på en Sandy den sommer, var en stripper i Las Vegas, så fandt jeg det en anelse upassende at sværte den klassiske musical til på denne måde.

20160129_185543

Personalet på The Diner var opmærksomme og særdeles servicemindede lige fra jeg trådte ind ad døren og det forstærkede naturligvis kun de positive indryk.
Prisniveauet ligger en anelse over hvad flere af de nye burgerjoints i Aarhus kan tilbyde gode burgere til, men det er den naturlige konsekvens af at holde et højt serviceniveau med bordservering og derudover have et menukort, der gør at alle i et selskab ikke behøver at have lyst til burgere for at tage på The Diner.
The Diner er mere end bare at spise en burger – det er en helhedsoplevelse og det tætteste du kommer på et lille stykke USA i Danmark, med mindre du da har fundet måden til at snige dig uden om vagterne på den amerikanske ambassade i København.
The Diner er desuden gået hen og blevet en kæde, så hvis Viby J. eller Vejle er tættere på din verden, så er det også muligt at besøge stedet der.

På trods af The Diners gode service og autentiske stemning,  så giver Spis Grisen giver i sin ædetest af Aarhus’ burgere udelukkende karakterer for selve burgeren, og her var der plads til lidt justeringer.  Eller i hvert fald en markant justering.
Bøffen skal ikke være så stegt at kødsaften helt forsvinder.

4 ud af 6 tryner til burgeren på The Diner.
Tryne4

The Diner, M.P. Bruunsgade 42, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *