Vietnamesisk godbid med svin

På en søndag aften hvor sulten ikke var overskyggende, var jeg på udkig efter et lettere måltid mad.
Valget faldt hurtigt på det relativt nyåbnede sted Taste Mi i Nørre Allé.
Der har jeg tidligere sat tænderne i deres velsmagende sandwiches, og vidste derfor at det ville dække mit behov ganske passende denne søndag aften.
Taste Mi åbnede i november og er drevet af unge Dung Van, der også oftest selv står og laver sandwichene.

Sandwichene på Taste Mi kaldes  ‘Banh Mi’ og det skulle vist være et generelt vietnamesisk ord for hvedebrød
Der er tre forskellige Banh Mi at vælge imellem på Taste Mi;
Én med marineret svinekød, én med marineret kylling og så en vegetarudgave.  Sidstnævnte er naturligvis ikke for rigtige mænd, men eftersom Partiet Alternativet netop har indrettet deres nye Østjyllands kontor ganske få husnumre længere nede af Nørre Allé, så skal den udgave nok blive langet over disken til hobevis af gøglerdrenge med modebriller.

Svinekød og placebo Mojitos
Ved søndagens besøg på Taste Mi kunne jeg erfare at deres Banh Mi nu også fåes i en XL-udgave.
Så selvom jeg tidligere har besøgt stedet når jeg skulle have et lettere måltid, så skulle der nu også være basis for at få stillet den store sult.
Mit valg faldt på udgaven med det marinerede svinekød. Det burde ikke overraske nogen læsere.
I forhold til en klassisk sandwich, som dem der eksempelvis fåes hos Anettes sandwich, så er brødet på en Banh Mi luftigere og blødere i munden.
Den vietnamesiske kimchi (en grøntsagsblanding) giver desuden sandwichen en anderledes smagfuld oplevelse – og kombineret med soyaen og stedets egen mayo, så har vi at gøre med en sandwich der er sødere i smagen end de klassiske sandwiches vi kender.
Til min sandwich valgte jeg denne gang den vietnamesiske lemonade ‘Da Chanh’ der primært består af Lime, sukker og vist nok også mynte.  I hvert fald smager den som en frisk Mojito uden alkohol.

Malaysisk øl
Det er også muligt at købe øl på stedet. Den Malyasiske Tiger Beer er at finde på køl.
Jeg har før undret mig over hvorfor Taste Mi har valgt at sælge malaysiske øl til deres vietnamesiske sandwiches, men jeg har sidenhen kunnet læse mig til at Tiger Beer er den klart mest populære øl i hele Indokina.
Det faktisk har grebet så meget om sig, at der i dele af Nordvietnam er tradition for at bade nyfødte drengebørn i Tiger Beer for at fejre og velsigne deres ankomst til verdenen.
Så ret beset går en nyfødt drengs liv, i den del af Vietnam, ud på at sove, blive badet i øl og sutte på asiatiske pigebryster.   Sikke en fantastisk start på livet!

Slå et smut forbi Taste Mi næste gang du har lyst til en sandwich og se om det er noget for dig.
Jeg er selv blevet vældig begejstret for dem.

Taste Mi, Nørre Allé 100, 8000 Aarhus C.
Facebooksiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *