En tur på Bobby Burger i Polen

Det er efterhånden et stykke tid siden at Grisebassen vendte snuden tilbage mod Danmark, men inden det kom så vidt, så skulle der en beretning fra den i Polen landsdækkende burgerkæde Bobby Burger med hjem i bagagen.
På en varm eftermiddag ved den polske nordkyst efter et vådt besøg på et ølsted meldte sulten sig.

Bobby Burger er en kun fire år gammel burgerkæde, der dog allerede har spredt sig til mange af Polens større byer.
I øjeblikket har kæden 33 burgerjoints i Polen, hvoraf de 18 dog ligger i hovedstaden Warszawa, hvorfra kæden også udspringer.
Det er en imponerende vækst for en kæde, der i 2012 startede ud med en enkelt joint i Warszawa.
Vi befandt os dog i Tri-City eller helt præcis Sopot, som er den mindste af de tre sammenvoksede byer Gdansk, Gdynia og Sopot.
Mit følge bestod atter engang i det polske af Bror Svin og Fætter Krumsen og der var tale om sidste måltid inden EM-finalen i fodbold fem timer senere på dagen, hvor der nok engang skulle høvles øl og drinks.
Bobby Burgers menukort består af 12 burgere, hvoraf de seks er klassikere som hamburger, cheesebacon-burger og chickenburger, mens de seks øvrige er mere specielle og en anelse dyrere typer.
Jeg kiggede på de avancerede og selvom både ‘Double death by cheese’ og ‘Double Trouble with bacon’ lød som burgere efter mit svinske hoved, så endte valget på en ‘Blue Cheese’

Bobby Burger Udenfor
Det samme valgte Bror Svin, mens Fætter Krumsen hoppede på den dobbelte ostedød.
Burgeren kunne vælges som en menu sammen med en omgang pomfritter.
Drikkevarer skal vælges ved siden af, så der røg også en halv liter Coca Cola med i købet.

Byggemand Bobby Burger
På Bobby Burger er der mulighed for mod små ekstra beløb at både ændre i burgeren og tilføje noget.
Burgerbollen kan eksempelvis ændres til en mørk bolle eller til en glutenfri bolle.
Bøffen i burgeren kan skiftes ud med en spinatbøf eller til chili con carne – og ja spørg mig ikke – spinatbøffen er til vegetarfolket, men chili con carne i en burger?   Det er nyt for mig og jeg ved ikke hvem det tiltaler.
Selv osten kan du få lov at skifte ud med en anden type ost.
Det gav dog ikke meget mening, når jeg nu havde valgt en Blue Cheese burger.
Faktisk ændrede jeg intet ved min bestilling.  Jeg var ikke i det kreative hjørne, og den surmulende spidslærke bag skranken virkede ikke som en der orkede at tage imod andet end simple ordrer.
Tilkøb af både ekstra bøf, ost og andre ingredienser er som skrevet også muligt.
Ni kroner er ekstraprisen, hvis du vil have en bøf mere i burgeren eller måske ligefrem ønsker en omgang chili con carne kastet ind til bøffen.

Den blå ost
Vi satte os ved et udendørs bord i skyggen og maden var klar 5-6 minutter senere.
Min burger bestod af naturligvis af bolle, bøf og blue cheese, og derudover var indholdet urtedressing, tranebærgele, valnødder og noget grønt
Bollen var en ganske hæderlig briochebolle, som var nem at holde på og havde en godkendt smag.
Bøffen var gennemstegt, hvilket var noget ærgerligt, men det er desværre trenden med de fleste former for kød i Polen. Dog ikke mere gennemstegt end at den stadig have beholdt en fornuftig bøfsmag.

Bobby Burger inside

Blue cheesen var ikke så cremet og markant i smagen som jeg havde håbet. I en blue cheese burger forventer jeg at osten også dominerer og det gjorde den desværre ikke i denne burger.
Til gengæld var urtedressing og tranebærgele med til at peppe denne burger op i positiv retning.
Forskellen på tranebærgele og den tyttebærgele vi ofte putter på forloren hare er ikke voldsom stor for mine smagsløg, men den gjorde sig godt blandt oksekød og blue cheese.
Tranebærgele i burgeren er bestemt noget jeg fremover vil afprøve, om muligt.
Den sidste ingrediens valnødder gjorde ikke noget væsen af sig i burgeren.
De dertilhørende pomfritter fortjener ros. De var smagfulde, karfoffelfyldte og i den bedre ende hvad pomfritter angår.  Dippen var mayo fra Heinz i små poser. Ikke så spændende, men den kostede til gengæld ikke noget.

Min blue cheese burger på Bobby Burger kostede sammen med pomfritter 22 zloty. Dertil betalte jeg 5 zloty for en halv liter cola.  Den samlede pris for mit måltid blev derfor 27 zloty eller cirka 46 danske kroner.
Det er en pris der er til at forstå for et mættende burgermåltid.

Burgeren på Bobby Burger hæver sig klart over dem du kan få på de store klassiske og unævnlige burgerkæder både herhjemme og i Polen.
Til gengæld når den ikke op på niveau med de bedre håndburgere jeg har fået i Aarhus.
I mit tilfælde trak den gennemstegte bøf  og ikke mindst den anonyme blue cheese ned, og overraskende nok var det urtedressing og bær der gjorde det mest positive indtryk.
Der er dog mange muligheder hvorpå man kan sammensætte sin burger på Bobby Burger, så hvis du en dag krydser den polske grænse og har lyst til en burger, så bør Bobby Burger være et af de steder du overvejer.

Burgeren på Bobby Burger får 3 ud af 6 grisetryner.
Tryne3

Den aktuelle joint: Bobby Burger, Bohaterów Monte Cassino 49, 81-767 Sopot
Bobby Burger Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *