Burger fra FOODsteps hos Aarhus Ga’emad
Det er efterhånden blevet til nogle besøg hos Aarhus Ga’emad, der har masser af lækkert mad og drikke for en lysten Grisebasse.
Et nyt besøg blev aflagt i december sammen med Historikeren og Fiolspilleren, som opvarmning til en omgang pubquiz.
Ved mine tidligere besøg hos Aarhus Ga’emad havde jeg endnu ikke fået smagt på burgere, så da Historikeren lod sig friste af burgeren hos FOODsteps, så tilsluttede jeg mig den idé.
FOODsteps bod hos Aarhus Ga’emad er en amerikansk inspireret bod, hvor burgerne er deres primære vare, men det er også muligt at få blandt andet sandwiches, popcorn og andre små snacks.
Historikeren og jeg valgte en forholdvis klassisk burger med bøf og ost.
Jeg holdte mig til burgeren alene, mens historikeren toppede op med fritter og dyppelse på siden.
Den fertile Fiolspiller gik en anden vej og plantede sig i køen hos Bahn Mi Bandits for en vietnamesisk sandwich.
Betjeningen hos FOODsteps gik gnidningsfrit og mens vi ventede på at ungmøen i boden fik lavet burgeren færdig, fik jeg købt mig lidt at drikke i baren Ølfred, der har et bredt sortiment af spændende øl.
Valget faldt på en humlet Northsea IPA fra det hollandske bryggeri Jopen.
Et fint valg skulle det vise sig.
Burgerene hos FOODsteps er håndholdte og de har en ganske rimelig størrelse af sådan nogle at være.
Bollen er en hjemmebagt sesambolle, der efter sigende er bagt på økologisk Samsø mel.
Jeg har ingen levende anelse om hvorledes Samsø mel skiller sig ud fra andet mel, men jeg kunne konstatere at bollen havde en fin konsistens og havde en mere blød fornemmelse i munden end man normalt ser hos de klassiske industrielle sesamboller.
Kødet som bøffen var lavet af virkede også friskt og er i følge FOODsteps hentet hos Hereford køer i Mols Bjerge. Eftersom jeg stort set ikke har mødt andet end græssende køer de gange jeg har været på Mols, så er der ingen grund til at jeg ikke skulle tro dem.
Desværre havde FOODsteps begået den klassiske fejl at gennemstege kødet helt ind til midten. Så selvom der tydeligvis var tale om frisk kød, så havde det dog mistet en del af saften og manglede simpelthen den rosa glæde som en burgerbøf bør kunne præstere.
Burgeren bestod derudover af blandt rødløg, frisk salat og smeltet ost. Mængden af den smeltede os kompenserede lidt for at kødets saftighed ikke sad helt i skabet.
Der kunne dog godt være kælet lidt mere for en dressing.
Både Historikeren og jeg blev tilpas mætte af vores måltid, så på den front kunne vi ikke indvende noget.
Pomfritterne som Historikeren havde tilkøbt var af de tykke, saltede og kartoffelfyldte slags.
Nogle gode solide fritter.
Burgeren kostede 65,- kroner og det er en helt fair pris for en burger af denne slags.
Fritteren måtte Historikeren dog slippe 30 kroner for samt 10 kroner til dip.
40 kroner for pomfritter er i den pebrede ende selvom de var gode, og selvom 5-10 kroner ekstra næppe vælter mange budgetter, så er der lidt negativ signalværdi i prisen, da der trods alt var tale om en forholdvis beskeden portion.
Den samlede menupris hedder derfor 105,- kroner for burger+fritter hos FOODsteps.
Drikkevarer må du tilkøbe dig i en af de andre boder, da det ikke kan købes sammen med burgeren.
Samlet set udgør burgeren hos FOODsteps et fint burgermåltid. Burgeren var ikke så ekstravagant eller revolutionerende på nogle områder, at vi faldt på halen af benovelse. Den var dog acceptabel og mættende, så vi kunne holde sulten for døren og lægge en bund til nogle timer på pub.
Sammen med Fiolspilleren, der virkede tilfreds med sit valg af Bahn Mi sandwich, drog vi derfor opstemte videre mod den ventende quiz.
Burgeren hos FOODsteps får 3 ud af 6 grisetryner
FOODsteps på Aarhus Street Food, Ny Banegårdsagde 46, 8000 Aarhus C.
Aarhus Street Food Hjemmesiden