Medister på Midtbyens madmarked

I sidste måned åbnede endnu et nyt madmarked i byen og også dette skulle åbenbart have et engelsk navn. Alle ved jo at turister der kommer til Aarhus bliver chokerede og tager hjem, når tingene har danske navne.
Efter den værste åbnings-hype havde lagt sig, tog jeg derfor på et aftenbesøg i Aarhus Central Food Market eller mere retteligt; Midtbyens madmarked.

Midtbyens madmarked ligger i det gamle Aarhus Hallen, der blandt andet i 1993 lagde hal til den vildeste koncertrække Aarhus Festuge nogensinde har haft.
Det er dog en saga blot, og nu er det ikke volddruk og grunge-tidens musik det handler om, men mad der er omdrejningspunktet for hallen.
I forhold til Aarhus Ga’emad i den gamle busgarage på Rutebilstationen, så er indretningen og stemningen mere intim og hyggelig indenfor hos Midtbyens Madmarked.
Til gengæld er der ikke ligeså mange siddepladser på stedet, så hvis du kommer på de travle tidspunkter, skal du ikke nødvendigvis forvente at kunne sidde ned og spise den mad du måtte købe.
Midtbyens Madmarked er dog også, som navnet antyder, mere end bare mad du kan købe i en bod og spise her og nu. Der er flere butikker, hvor du kan købe diverse produkter til at tage med hjem i husholdingen.
Nævnes kan blandt andet den populære kæde ‘Landmad’ med danske produkter fra ikke-industrielle producenter, ‘Mikkeller Bottleshop’ med et øludvalg af ypperste kvalitet samt ‘Knebelgodt øko-deli’ der har samlet de bedste produkter fra Djursland – dog med undtagelse af den friske skunk, som de fleste fastboende fyre i Allingåbro dyrker i deres drivhuse.

Central Food Market
Jeg var der naturligvis ikke kun for at kigge på varerne, men skulle også have en bid af byens nyeste madmarked.
Det var meget nemt at beslutte sig hvor jeg skulle starte, da mit højtelskede Danish Crown har deres egen bod på stedet.
Guldrummet er navnet på deres bod, og den forsøger at finde tilbage til en mere gammeldags forarbejdning af kødet.
Der var fire ting at vælge mellem hos Guldrummet og de lød allesammen som et pragtmåltid for et sulten svin.
Flæskestegssandwich med krogmodnet gris, frikadelle med kartoffelmos og surt, Leverpostej smagt til med jordskokker på rugbrød, samt ikke mindst medister med kartoffelmos, rødbede og sennep lavet på kantareller.
Sidstnævnte medister blev denne aftens måltid.
Mens drengene i boden gik i gang med at forberede mit måltid, tog jeg et smut hen i Mikkellers flaskebutik for at købe en øl til maden.
Således kunne jeg 10 minutter senere slå mig ned på en af de få ledige bænkpladser, med en omgang medister og en såkaldt Energibajer fra Mikkeller.

Guldrummet Aarhus Medister

Der var to stykker medister på den træskårne tallerken samt en halvnærrig portion kartoffelmos.
Sovsen som maden lå i var til gengæld i en tilpas mængde.
Alt i alt så portionen ikke ud af så meget, men hvad den ikke havde i størrelse havde en til gengæld i smag.
De to stykker medister var perfekt stegte og havde en yderst autentisk smag af finthakket svineflæsk.
Kartoffelmosen var cremet og lækker, og det gjorde det bare endnu mere ærgerligt at der ikke vare mere af den.
Sammen med de hjemmelavede rødbeder og den svinegode kantarelsennep, udgjorde denne portion medister en meget lækker version af den klassiske danske ret.
Samtidig med at den havde fået et gastronomisk pift i vejret, havde retten stadig bibeholdt den klassiske smag af “Mors medister” som de fleste danske drenge husker den fra barndommen.
Prisen var kroner 59,- for en portion af denne medister fra Guldrummet.
Selvom måltidet ikke mætter en fuldvoksen mand, og formentlig heller ikke en gennemsnits kvinde, så virkede prisen alligevel meget rimelig, da der er tale om en portion kvalitet.
At dette måltid tilmed kunne skylles ned med en frisk, og tro det eller ej, alkoholfri øl fra Mikkeller, gjorde blot indtrykket af min første aften på Midtbyens Madmarked særdeles positivt.
Det var en tilfreds gris der kunne søge hjem mod stalden

Fotos fra Midbyens Madmarked:

Aarhus Central Food Market, Sankt Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *