Bøfsandwich i hjertet af Hammel på Grill 83

Byen Hammel 20 kilometer uden for Aarhus har tre nævneværdige attraktioner.
Frijsenborg Slot, Johns Bodega og Grill 83
Den sidste lørdag i februar var vi 18 mennesker der besøgte de to sidstnævnte steder i forbindelse med polterabend for vor fælles ven Fiolspilleren.

Fiolspilleren er opvokset i Hammel, så det er her han har slidt sit første par fodboldstøvler op, røget sin første cigaret, fået sin første kønssygdom og givet sin første Galten-knægt en blodtud.
Indsæt selv egen hjemstavn og I vil nok mindes denne del af ungdommens livscyklus.
Så Hammel var også lokation for Fiolspillerens sidste nadver inden han frivilligt skulle nagles fast til ægteskabets kors, med hvad det indebærer af missionærstilling hver onsdag og ture til Bilka efter lørdagskylling og tilbud på bag-in-box rødvin.
Der var på forhånd dækket op til det fine selskab på Grill 83, for selvom stedet har 30-35 siddepladser, så kan der hurtigt blive trængt en lørdag middag på Hammels grill med 18 ekstra gæster tillagt den i forvejen sultne lokalbefolkning.
Grill 83 er nemlig lidt af et samlingsted i Hammel og som navnet antyder, så har der været grillbar på stedet siden 1983 under skiftende navne og ejere.

Hammel Grill
Grill 83 har en meget klassisk grillbar-menu med en lang række burgere, pølser, den obligatoriske halve grillkylling samt flæskestegssandwich.
Der er dog også mulighed for blandt andet hakkebøf eller græsk bøf, for dem der måtte have ønske om noget andet end klassisk grillbarmad.
For Fiolspillere og hans følge var menuen dog bestemt på forhåndfor at lette ekspeditionen – alle skulle vi bespises med bøfsandwich og pomfritter.
Den overskuelige bestilling kombineret med et yderst effektivt personale, gjorde at vi ikke behøvede vente længe inden vi alle på samme tid kunne sidde med hver sin bøfsandwich og en bakke pomfritter foran os.
Selvom der var tale om en polterabend, valgte jeg en cola til at skylle måltidet ned med, vel vidende at der var rigeligt med øl i vente i de efterfølgende timer.
Pomfritterne der blev serveret var en klassisk omgang fra grillens friture.
Det lyder måske meget simpelt, men pomfritterne er noget grillbarer ofte springer alt for let hen over og får dem serveret for bløde og ligegyldige eller alt for brændte og svært spiselige.
Ikke på Grill 83!  De leverede sprøde og saltede pomfritter med gyldenbrun farve.  Den slags pomfritter som du vil dø for en søndag formiddag med tømmermænd.

Hammel Grill pomfritterGrill 83 bøfsandwich close up

Bøfsandwichen på Grill 83 har sit eget twist, da den bliver serveret med et økologisk spejlæg.
Det ikke usædvanligt at opleve spejlæg i en bøfsandwich, men det er oftest noget der kan tilkøbes eller fåes i alternative versioner af bøfsandwichen.
På Grill 83 er spejlægget en fast del af stedets eneste bøfsandwich
Derudover var der dog tale om en bøfsandwich som den normalt kendes, med en solid hakkebøf, agurkesalat, rødbeder, ristede løg, bløde løg og ketchup, sennep, remoulade.
Hakkebøffen var der heldigvis ikke sparet på. Det var en fyldig lysebrun hakkebøf, der fyldte bollen godt op og den præsterede ikke kun i volumen, men leverede også en god og saftig bøfsmag.
Sovsen havde den helt rette tykke konsistens som en god sovs bør have, hvad enten den serveres i en bøfsandwich eller til et hvilket som helst jysk måltid mad.
Desværre var der ikke kælet så meget for smagen, så på trods af den helt rette konsistens, så manglede der desværre lidt fylde i selve smagen.
Historikeren, der også var en del af dagens selskab, og som er lidt af en ørn til de klassisk danske måltider, kunne nok have lært Grill 83 et par sovsetricks eller to, hvis de havde sluppet ham løs i deres køkken.
Bollen var en velkendt sesambolle, som stedet formentlig bruger til flere af deres andre retter.
Det er også helt fint, ingen forventer at en grillbar står og bager deres egne boller.
Bollen var en anelse tør i det, men i en bøfsandwich kan sovsen heldigvis kompensere for den slags.
Twistet med spejlægget gik naturligt i spænd med resten af bøfsandwichen.
Ægget overtog ikke fokus fra selve herlighederne, men tilførte et lækkert pift til den store bøf og den tykke sovs.

Hammel Grill siddepladser

Prisen på bøfsandwichen alene, uden cola og pomfritter, var et yderst rimeligt beløb på 55,- kroner.
Det er en god pris for en bøfsandwich af denne kaliber, der indholder væsentligt mere end hvad du bliver budt på en gennemsnitlig grillbar.
Det var ikke alle blandt selskabets 18 feststemte mænd der kunne spise op, så det tydeliggør ganske godt at du får noget for pengene på stedet.
Bøfsandwichen på Grill 83 er god og mættende, men ikke på et niveau hvor den kan konkurrere i førerfeltet blandt Danmarks bedste bøfsandwich.
Kandidaterne her koster dog også typisk 25-100% mere end hvad du betaler i Hammel.

Det er dog heller ikke nødvendigvis vigtigt at kunne blande sig i et hårdt felt af landets bedste bøfsandwiches.  Det kan alle landets grillbarer selvsagt ikke gøre.
Ligeså vigtigt er det at kunne tilfredsstille sine kunder i lokalområdet med en bøfsandwich som de har råd til at spise ofte og som stadig holder et niveau, hvor de har lyst til at komme tilbage efter den.
Ud fra disse præmisser leverer bøfsandwichen på Grill 83 bestemt hvad den skal.
Så slå du roligt et smut forbi Hammels grill, hvis du befinder dig på disse kanter.
Så længe du ikke er fra Galten selvfølgelig.

Grill 83, Frijsenborgvej 2, 8450 Hammel
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *