Blandt venner på Tangkrogens Food festival

Det er ved at være godt over en uge siden at byens Food Festival på Tangkrogen sluttede og da jeg efterhånden har fået tygget af munden og bøvset færdig, må det være på tide at komme med en lille status på dette arrangement.

Den første Food Festival på Tangkrogen fandt sted i 2012 og det foregik ligesom i år samtidig med festugens sidste weekend.
Der var også besøg af undertegnede i 2012, men det var en skuffet og trist Grisebasse der forlod arrangementet.
Smagsprøverne var yderst begrænsede, køerne var lange og der var kun et fåtal af interessante stande.
Skuffelsen var så stor, at jeg i årene 2013, 2014 og 2015 holdte mig helt væk.

Da jeg efterhånden fra flere sider hørte at arrangementet har udviklet sig til det bedre, valgte jeg dog i år igen at give Food Festival chancen for at imponere mig.
Således tog jeg på åbningsdagen om fredagen på Tangkrogen, hvor jeg sluttede mig til min gode bekendte Scousersvinet, der heller ikke står af vejen for en god omgang mad – helst med et dertil hørende glas øl.

20160902_163709
Og lad mig med det samme slå fast, at Food Festivalen i år begejstrede og høstede den anerkendelse, som jeg på ingen måde kunne give den i 2012.
Først og fremmest var udvalget af madstande forøget, ikke kun i antal men også i kvalitet.
Dertil var der et hav af muligheder for lækre gratis smagsprøver, hvilket altid begejstrer en Grisebasse der helst holder pungen i lommen om muligt.
Det der vakte den største glæde både hos Scousersvinet og undertegnede, var dog de rige muligheder for at fylde sig med svin på festivalen.
I disse spelt-palæo-veganer-jeg-skal-gi-dig tider, frygtede jeg at Food Festivalen vil kamme over i et inferno af alternativt madidioti, men til min store glæde var der masser af rigtig mad på Food Festiva,l og ikke mindst den elskede gris var at finde i mange forskellige afskygninger.

Brød og kage på Food Festival
Brød og kage for os at smage

Den store bannerfører var naturligvis Danish Crown der under det fremragende slogan “Dansk gris med største fornøjelse” havde en stor og populær stand på Food Festival.
Her fandt Scousersvinet og Grisebassen blandt andet en rar kok med en pande, der demonstrerede hvorledes gode stykker svin skulle steges.
Der var naturligvis smagsprøver – og dem gik vi til mere end én gang.

Det var dog langtfra det eneste svin der røg ned denne fredag, da grisen som nævnt havde gjort et imponerende flot indtog på Food Festivalen.
Flæskesvær, asiatiske griseretter og økogris var blot nogle af de ting der kunne sættes tænderne i.
Især Bacon fra Vilstrup begejstrede os to svineelskere. Kvalitetsbacon som enhver griseglad person bør smage.
Det hele var ikke gris på Food Festivalen, men det var selvfølgelig her vores fokus lå.

Til at skylle herlighederne ned med, var der mange forskellige muligheder for øl.
Både en masse gratis smagsprøver, men for vores vedkommende også en Mikkeller ølsmagning, som vi købte os adgang til i et af workshop teltene.
Food Festivalen blev sluttet af med køb af et fremragende glas rom fra det danske destilleri Skotlandia, som Scousersvinet allerede havde smugdrukket hos inden min ankomst.

Da Scousersvinet og Grisebassen her senere drog videre ud for at teste de våde varer i Festugen, var det med en genvundet tro på menneskehedens smagsløg og ikke mindst en tro på at Food Festivalen på Tangkrogen er til gavn for den Aarhusianske madkultur.
Grisebassen er tilbage i 2017.

Food Festival, Tangkrogen
Hjemmesiden

Fotos fra fredag på Food Festival

20160902_184812
Fork the Pork – et skønt budskab

 

20160902_162633
Danske æg og dansk kvalitets bacon side om side

 

foodfestival2016
Griseglad kok demonstrerer hvordan saftigt og mørt svin kan laves

 

20160902_181726
Et hyggehjørne i bedste Grisebasse-stil