Miniburgere på Rodizio var en skuffende turistfælde

På Sankt Clemens Bro i forlængelse af gågaden i Aarhus ligger Rodizio Brazilian Grill & Seafood.
Jeg har vandret forbi utallige gange, men aldrig haft fornøjelsen af et besøg.
Det blev der lavet om på i sidste uge.

Som navnet antyder slår Rodizio sig på at være et brasiliansk spisested.
Det betyder som regel grillet kød i mange afskygninger og ofte i rigelige mængder.
Ejeren af Rodizio har så vidt vides kinesiske relationer, men derfor kan han jo godt have styr på det brasilianske køkken.
Det var dog ikke deres brasilianske køkken jeg havde øje for denne hverdagsaften, men derimod deres tilbud på miniburgere.
3 styk for Kr. 99,-  eller 2 styk for Kr. 79,-  og det er inklusiv pomfritter.
Det lød som et ganske fornuftigt tilbud som jeg måtte afprøve, selvom jeg ikke regner med at en miniburger er nationalret i Brasilien.

Rodizio ligger på et af de mest befærdede steder i Aarhus, så det må formodes at de ikke har svært ved at få lokket kunder indenfor.
Tidligere har der ligget blandt andet XL Bar & Restaurant på adressen, hvor du om dagen kunne få en stor bøf, og om aftenen kunne drikke tynde fadøl, mens du lyttede til snalrede og rødmosede venindepar synge ‘it’s raining men’ og andre lignende shows på stedets karaokeanlæg.
De tider er forbi, og der er næppe mange der savner dem.

Da jeg stod og betragtede Rodizios store skiltemenu ud til gågaden, var der en engelsktalende gruppe turister der kiggede med, og de besluttede sig ligesom mig for at kigge ind på stedet.
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed kunne jeg næsten fornemme TV-værten fra Hammerslag viske i mit øre.

Rodizio facade
Efter at have gjort opmærksom på min ankomst – den opdagede personalet desværre ikke selv, satte jeg mig til rette ved en borddisk placeret langs deres ene vindue.
Der var ledige borde nok, men da jeg var alene foretrak jeg udsigten ud over Åboulevarden fra disken.
Herefter fik jeg leveret menukort samt en bestillingseddel af den slags hvor du selv krydser dine ønskede valg af.

To burgere – ni muligheder
Jeg var kun moderat sulten, så jeg nøjedes med at gå efter to styk miniburgere til kr. 79,-
Af tilbehør kunne jeg vælge mellem pomfritter, curly fires og salatmix – det blev til curly fries.
Der var ni forskellige miniburgere at vælge mellem. Kun to af dem var med den traditionelle bøf, resten indeholdte blandt andet pulled eller og lam, kylling og tigerrejer.
Jeg valgte en af de traditionelle med bøf, bacon og ost. Mit andet valg blev en lidt mere utraditionel burger med crispy torsk.
Dip til fritterne kostede en enkelt femkrone, så jeg nappede en guacamole-dip.
Det hele valgte jeg at skylle ned med en halv liter cola, som de til gengæld ville have 48,- kroner for.
Som det så ofte er tilfældet, så er det på drikkevarerne at restauratøren skal tjene det gode tilbud hjem på.
Jeg ventede længe på maden. På grænsen til det urimeligt længe, taget bestillingen i betragtning, og i hvert fald så længe, at jeg fik skruet mine forventninger godt op i forhold til maden.
Da bestillingen endelig kom, var det ikke curlyfries jeg havde fået, men almindelige pomfritter. Det burde vel egentlig ikke gå galt på sådan en bestillingseddel med krydser, men det gjorde det alligevel.
Jeg beholdte dog mine normale fritter uden brok, tanken om mere ventetid tiltalte ikke min mave.
Burgerne have en fornuftig størrelse af en miniburger at være.  Jeg frygtede at ‘mini’ blev taget lidt for bogstaveligt, men de havde en størrelse hvor de sagtens kunne stille en sult.
Derimod var den dertilhørende kop med pomfritter ikke særlig stor og bestod kun af en ganske lille portion fritter.
Bollen på burgerne så ved første øjekast ud til at have fået godt med varme i oven, men da jeg tog første bid måtte jeg også sande at den havde fået for meget til den tørre og knasende side.
Bollens yderste lag var hård som en teenagedreng, der lige har set sin skolekammerats storesøster træde ud af brusebadet.

Rodizio burgere
Bøffen i den første miniburger havde også fået for meget til den gennemstegte side, omend der stadig var en anelse rosafarve at skimte inderst inde.
Den havde dog stadig beholdt noget af saften, så den stadig kunne spises med velbehag.
Resten af burgeren manglede dog noget liv i form af en smagfuld dressing eller andet snasket fyld, til at kompensere for den tørre bolle.
Osten der kunne have bidraget til at gøre op med bollen, var desværre kommet for sent i og havde ikke den lækre smeltede fornemmelse som en ost oftest bidrager med i en god burger.
Der var ganske vist tomatsalsa i bunden af bollen, men det var ikke nok i dette tilfælde til at redde en tør fornemmelse.
Hvad burgeren med crispy torsk angår, så blev det desværre ikke bedre.
Bollen var  den samme oplevelse som på bøfburgeren, og hvor bøffen trods alt var acceptabel i første burger, så var torsken det ikke i min anden burger.
Torsken smagte hverken af frisk fisk og var ikke synderlig crispy.
Havde det været en burger i normal størrelse havde jeg næppe spist op, for det var ikke nogen god oplevelse for første gang i årevis at spise en burger med fisk.
Pomfritterne var ganske fine. Ikke noget kunststykke og der var som skrevet tidligere alt for få af dem, men de var acceptable og med smag af kartoffel.
Guacamolen jeg havde bestilt som dip, er til gengæld den dårligste guacamole jeg har dyppet noget som helst spiseligt i.
Og jeg har immervæk fået nogle halvtarvelige af slagsen på diverse caféer, som tilbehør til enten nachos eller tapas.
Der var tale om en vandet grøn tynd masse uden nogen smag. Selvom den kun kostede fem kroner, er den ikke engang god nok at servere gratis, hvis man som restauratør vil kunne se sig selv i øjnene.

132,- kroner blev den samlede pris for to miniburgers, pomfritter, dip og en stor cola.
Tager jeg den samlede oplevelse med i den betragtning, så var det langt fra pengene værd i forhold til hvad jeg kan få af gode burgeroplevelser andre steder.
Nu er Brasiliansk grillmad og buffet givetvis Rodizios spidskompetence, men det var stadig langt under hvad man bør forvente af et spisested på en af byens bedste adresser.
Deres burgere er ganske enkelt ikke værd at sætte sig til bords for, men det kan jo være svært at vide for en turist der kommer udefra og lokkes af de gode tilbud på den naturlige vej gennem Aarhus.

“Jeg håber det var ventetiden værd” sagde pigen ved kassen, da jeg betalte for mit måltid. Det var tydeligt at hun ikke helt selv troede på den sætning.
Hun fik et falsk smil tilbage inden jeg skuffet forlod Rodizio.

Miniburgerne på Rodizio får 2 ud af 6 grisetryner
Tryne2
Rodizio Brazilian Grill & Seafood, Skt. Clemens Torv 15, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *