Onsdagssvin på Die Kleine Bierstube

På den tyske beværtning Die Kleine Bierstube i Frederiksgade serverer de hver onsdag mellem kl. 18 og 20 en klassisk tysk ret til dem der måtte savne det robuste tyske køkken.   Forrige onsdag var Grisebassen forbi, da menuen lød særdeles indbydende for en svinekødselsker.

‘Mariniertes Schweinesteak mit Backkartoffeln’ kunne Die Kleine Bierstube byde på og det til deres sædvanlige onsdags menupris på Kr. 99,-
Det var en anretning der fik munden til at løbe i vand og fik en sulten grisebasse ud ad døren i en fart, for at gå de cirka 10 minutter til Frederiksgade på en dejlig arbejdsfri onsdag.
Der var som altid hyggeligt indenfor på Die Kleine Bierstube, der efter min mening er en af de få konceptbarer i byen der er autentisk og gennemført, hvor de fleste andre prøver for hårdt og ender med at fremstå som ufrivilligt pinlige.
Det hjælper naturligvis også at ejeren rent faktisk er tysk og foretrækker at ansætte tyskere eller folk med et godt tysk kendskab.
Det står i skærende kontrast til andre forsøg i byen på germanske temaer, hvor det ofte er en eller anden studerende fedtekarl der hedder Kasper, som i tyrolertøj fra Billig Billy langer gajolshots og tynde Tuborg fadøl over bardisken, mens han selv synes han er en geiler Kerl med sin 02-karakter i tysk fra gymnasiet.

Indenfor på Die Kleine Bierstube

 

Den mørkhårede skønhed der denne aften stod i baren, var da ud fra hendes accent at dømme også tysker.
Umisgenkendeligt en sydtysk pige.
Nordtyske piger går nemlig i joggingtøj og er grimme, mens sydstyske piger ligner prinsesser. Sådan er det.
Jeg fik bestilt dagens ret hos prinsessen og til sådan en omgang Schweinsteak på Die Kleine Bierstube hører sig naturligvis en god tysk øl.
Valget faldt på en sæsonaktuel Maibock fra det bayerske bryggeri Aying lidt uden for München.
Den kunne jeg nyde et par slurke af inden en porcelænstallerken med dagens ret stod foran mig.
På tallerkenen lå to stykker schweinsteak, to halve bagte kartofler med bagt kartoffelmos fyld og dertil lidt grønt og en portion sauerkraut-smagende kål.
Et helt igennem klassisk tysk måltid mad uden dikkedarer.
De to stykker Schweinsteak var gode og møre. Perfekt stegte. For et sulten svin som undertegnede kunne et enkelt stykke schweinsteak ekstra have været optimalt, men for kun 99 kroner for en portion, er det trods alt for meget forlangt.
Bagte kartofler har jeg spist utallige af på diverse besøg i det tyske – ikke mindst til oktoberfest i München, hvor kun antallet af øl overgår antallet af bagte kartofler jeg indtager.  Så jeg betragter mig selv som lidt af en kender.
Og der var absolut ikke en finger at sætte på de to halve bagte kartofler, der var bagt til UG med smørpisket kartoffelmos på toppen.

20170510_190151

 

Kage til dessert

Da maden var overstået blev jeg overrasket af en dessert. Det burde jeg nok ikke være blevet, da de rent faktisk skrev at onsdagsretten var inklusiv en ‘Nachspeise’, men det havde jeg overset da mine øjne var fokuseret på ordene ‘Schweinsteak’.
Desserten var en lun kage. Den har helt sikkert et tysk navn, men her må jeg melde helt pas.
Jeg aner simpelthen ikke nok om det tyske køkken til at kunne navngive dessertkagen og jeg fik aldrig spurgt den mørkhårede barpige.
Kagen minder lidt om en lun fastelavnsbolle med hindbær fyld, men der var noget mere gods og smag i kagen end i en fastelavnsbolle.
Hvad angår udseende lignede kagen dog mest en lille blødende håndvagina og jeg frygter lidt for hvad der sker, når desserten af og til falder i de forkerte hænder.
Tyskernes liberale forhold til sex kunne i hvert fald godt gå hen og gøre en ende på serveringen af denne ellers lækre dessert.

20170510_193604

 

Mæt på den gode måde

Efter besøget på Die Kleine Bierstube var jeg var mæt på den gode og tilpasse måde.
En lækker hovedret og en fræk lille dessert til kun 99 kroner må siges at være et meget fint tilbud.
Dertil betalte jeg 50 kroner for den velskænkede og godt smagende tyske fadøl.
Hvis du savner en god omgang tysk herrekost, så er Die Kleine Bierstube utvivlsomt et sted du bør besøge.
Deres køkken har åbent klokken 18 til 20 om onsdagen og på deres facebookside kan du holde øje med hvad onsdagsretten er.
Derudover huserer kokken også på stedet fredag kl. 15 til 20 samt lørdag i to tidsintervaller, hvor der serveres fra deres faste menu, der blandt andet indeholder velkendte tyske pølser, sauerkraut og anden god herrekost fra det tyske køkken.
Jeg har spist mange måltider mad i Tyskland og Die Kleine Bierstube er ikke bare en dårlig kopi, men den ægte vare som du ikke bør snyde dig selv for.

Die Kleine Bierstube, Frederiksgade 75, 8000 Aarhus C.
Hjemmesiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *